Siirry pääsisältöön

Meripelastusseura etsii rahoittajia uusille pelastusaluksille

Suomen Meripelastusseura on lanseerannut yrityksille ja yhteisöille suunnatun Laivanvarustaja-varainhankintakampanjan, jonka tarkoituksena on löytää rahoittajia seuran uusille PV2-luokan pelastusaluksille. Suurelle yleisölle suunnattu Meripelastajaheimo-joukkorahoituskampanja kerää lahjoituksia uusien apuveneiden hankintaan.

Pelastusveneiden hankinta on Meripelastusseuralle iso taloudellinen ponnistus. Seuran toiminnan päärahoittajan, STEAn veikkausvoittovaroista myöntämä avustus kattaa noin 70 prosenttia alusten hankintakustannuksesta. Jäljelle jäävä omarahoitusosuus on seuran ja sen jäsenyhdistysten hankittava itse.

– Tarjoamme nyt yrityksille mahdollisuuden alkaa yhteiskuntavastuullisiksi laivanvarustajiksi lähtemällä mukaan uusien PV2-luokan pelastusveneiden rahoitukseen, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen. – Lahjoitustasoja on neljä: Kansimies, Perämies, Päällikkö ja Kommodori. Jo 1000 euron lahjoituksella pääsee mukaan, ja lahjoittaja voi valita, minkä paikkakunnan pelastusalukseen tukensa kohdistaa.

Meripelastusseura on tehnyt sopimuksen Kewatecin kanssa kymmenen uuden PV 2- luokan pelastusveneen hankinnasta. Ensimmäinen, Helsinkiin tuleva vene vastaanotetaan joulukuun puolivälissä. Sen jälkeen lähtevät rakenteille seuraavat veneet, jotka sijoitetaan Kemiönsaarelle, Konnevedelle ja Meri-Lapin Meripelastajien asemalle Tornioon. Veneet valmistuvat vuosina 2019-2020.

– PV2 -luokan uudet pelastusveneet soveltuvat kokonsa ja ominaisuuksiensa puolesta meripelastustehtäviin monenlaisissa toimintaympäristöissä ja olosuhteissa, sekä rannikolla että sisävesillä, Jari Piirainen kertoo. – Alusluokan veneet tulevat jatkossa muodostamaan Meripelastusseuran kaluston tehokkaan rungon.

Ryhdy Laivanvarustajaksi.

Meripelastajaheimoon voi liittyä jokainen

Meripelastajaheimo-joukkorahoituskampanjaan pääsee mukaan jo 50 euron lahjoituksella. Lahjoittaja saa Meripelastajaheimon kunniakirjan, halutessaan nimensä lahjoittajalistaan sekä hyvän mielen.

– Kertyneet varat käytetään uusien apuveneiden hankintaan, Jari Piirainen kertoo. – Pienet ja ketterät apuveneet ovat tärkeä työväline vapaaehtoisille meripelastajille.

Apuvene on usein pelastustehtävien tukitoimissa käytettävä vene, mutta se toimii myös itsenäisesti niissä tehtävissä, joihin se soveltuu kokonsa puolesta. Apuvene palvelee mainiosti myös koulutuskäytössä.

Liity Meripelastajaheimoon.

Vapaaehtoisen meripelastustoiminnan yhteiskunnallinen vaikutus on huomattava. Rannikolla vapaaehtoismiehistöt suorittavat noin neljänneksen kaikista meripelastustehtävistä ja sisävesillä osuus on vielä suurempi. Tänä vuonna vapaaehtoisille on kertynyt jo lähes 1800 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää vesillämme. Miehistöt eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.