Tule mukaan!

Jäsenyhdistyksemme hakevat pelastusalustensa miehistöihin uusia, innokkaita ihmisiä. Aloita elämäsi paras harrastus meripelastajana!

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa.

Mitä toivomme sinulta?

Emme edellytä veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Halu auttaa, into oppia uutta ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät. Lisäksi edellytämme hyvää peruskuntoa, uimataitoa ja näön tarkkuutta 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman. Mukana on sekä miehiä että naisia, ja ammattialoja edustettuina sairaanhoitajasta kirjanpitäjään ja palomiehestä kosmetologiin.

Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, mutta jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Sitä nuoremmille merellisen harrastuksen tarjoaa Seuran nuorisotoiminta. Yläikärajaa ei ole, harrastusta voi jatkaa niin kauan kuin kunto kestää.

Kuinka pääset mukaan?

Valitse yhteydenottolomakkeesta meri- tai järvipelastusyhdistys, jonka toimintaan haluat mukaan, ja täytä ja lähetä lomake. Yhdistyksen tulokasvastaava ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo lisää.

Ota yhteyttä suoraan paikkakuntasi yhdistykseen! Yhteystiedot löydät täältä.

Huomiothan, että monessa yhdistyksessä uusia miehistönjäseniä rekrytoidaan vain keväällä tai syksyllä, ei ympäri vuoden.