Tule mukaan!

Jäsenyhdistyksemme hakevat pelastusalustensa miehistöihin uusia, innokkaita ihmisiä. Aloita elämäsi paras harrastus meripelastajana!

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa.

Mitä toivomme sinulta?

Emme edellytä veneilykokemusta tai muuta erityisosaamista. Halu auttaa, into oppia uutta ja mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen riittävät. Lisäksi edellytämme hyvää peruskuntoa, uimataitoa ja näön tarkkuutta 0,5 silmälaseilla ja 0,1 ilman. Mukana on sekä miehiä että naisia, ja ammattialoja edustettuina sairaanhoitajasta kirjanpitäjään ja palomiehestä kosmetologiin. Lataa hakijan opas ja tule mukaan!

Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, mutta jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi. Sitä nuoremmille merellisen harrastuksen tarjoaa Seuran nuorisotoiminta. Yläikärajaa ei ole, harrastusta voi jatkaa niin kauan kuin kunto kestää.

Kuinka pääset mukaan?

Monet yhdistykset rekrytoivat ympärivuoden. Keväisin rekrytoivat Helsinki, Espoo, Porkkala, Pirkanmaa (Tampere ja Valkeakoski), Kuopio, Mikkeli, Oulu ja Raahe. Syksyisin miehistöönsä uusia jäseniä koulutettaviksi ottavat Etelä-Saimaa, Joensuu, Vaasa, Hämeenlinna, Porvoo ja Turku. Tee nyt ensimmäinen siirto. Ilmoita kiinnostuksesi tulla mukaan ja otamme sinuun yhteyttä.

Valitse yhteydenottolomakkeesta meri- tai järvipelastusyhdistys, jonka toimintaan haluat mukaan, täytä lomake ja lähetä. Yhdistyksen tulokasvastaava ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo lisää. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan paikkakuntasi yhdistykseen. Yhteystiedot löydät täältä.

Katso myös meripelastajien videoterveiset harrastuksestaan skrollaamalla tämän sivun loppuun.

Olen kiinnostunut meripelastuksesta harrastuksena.

Ota minuun yhteyttä ja kerro lisää.    Aloita maailman paras harrastus nyt!

    Meripelastusseuran yhdistykset ottavat uusia vapaaehtoisia miehistöönsä koulutettaviksi. Aloita maailman paras harrastus – katso Raijan terveiset!

    Aloita harrastus, joka antaa vastapainoa vaativammallekin työlle ja pitää sinut hetkessä kiinni. Katso Samulin ajatukset harrastuksestaan ja tule mukaan!

    Ryhdy vapaaehtoiseksi meripelastajaksi! Aloita harrastus, jolla on merkitystä. Katso Eetun syyt olla meripelastaja.
    Samu on pintapelastaja. Mitä Samu ajattelee harrastuksestaan vapaaehtoisena meripelastajana? Katso ja hae mukaan!