UKK

Jäsenyydestä ja Trossi-jäsenpalvelusta usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen

Kuinka voin liittyä jäseneksi?
Voit liittyä Meripelastusseuran paikallisyhdistyksen jäseneksi ilmoittautumislomakkeella tai olemalla yhteydessä haluamaasi yhdistykseen.

Minne ilmoitan muutokset yhteystiedoissani tai Trossi-veneen tiedoissa?
Voit ilmoittaa muuttuneet tiedot nettisivuillamme olevalla jäsentietojen päivityslomakkeella. Voit myös ylläpitää yhteystietojasi sekä venetietojasi Messi-jäsensivuston kautta.

Mistä löydän jäsennumeroni?
Jäsennumerosi löytyy jäsenmaksulaskulta, Meripelastaja-lehden osoitekentästä, Messin omista tiedoista sekä mahdolliselta Trossi-jäsenkortilta.

Haluan päättää jäsenyyteni ja/tai Trossin. Miten toimin?
Voit ilmoittaa jäsenyydestä eroamisesta tai Trossin päättämisestä jäsentietojen päivityslomakkeella. Jäsenyyteen ja Trossiin liittyvät muutokset voi myös ilmoittaa Meripelastusseuran toimistoon tai omaan yhdistykseesi. Kerrothan ilmoituksen yhteydessä jäsennumerosi.

Huomioithan, ettei maksamaton jäsenlasku automaattisesti katkaise jäsenyyttäsi.

Mikä on Messi ja mitkä ovat tunnukseni sinne?
Messi on Suomen Meripelastusseuran ja sen jäsenyhdistysten käytössä oleva toiminnanohjausjärjestelmä ja jäsensivusto. Messistä löytyvät kaikki jäsentietosi sekä jäsenmaksulaskusi.

Messi-tunnukset muodostuvat automaattisesti jäseneksi liityttäessä ja ne löytyvät laskultasi tai liittymisen jälkeen samaltasi vahvistussähköpostilta. Oletuskäyttäjätunnuksesi on etunimesi ja jäsennumerosi kirjoitettuna yhteen, oletussalasanasi on jäsennumerosi. Messiin pääset kirjautumaan osoitteessa messi.meripelastus.fi.

Olen unohtanut Messin salasanan?
Pääset vaihtamaan salasanan Messin kirjautumissivulta (messi.meripelastus.fi) klikkaamalla Salasana unohtunut? -kohtaa. Syötä sivulle jäsennumerosi tai sähköpostiosoitteesi, niin saat salasanan uusimislinkin jäsentiedoissa olevaan sähköpostiisi. Jos salasanan vaihto ei onnistu, voit olla yhteydessä Meripelastusseuran toimistoon.

Millä tavoin voin saada jäsenlaskuni?
Jäsenmaksulaskut toimitetaan joko paperilaskuina tai sähköpostitse.

Paperilaskun valinneet saavat laskun postitse. Mikäli käytössäsi on Postin Netposti-palvelu, voi paperilaskusi päätyä Netpostiin.

Sähköpostilaskun valinneet saavat heti laskun muodostuttua ilmoituksen Messiin muodostuneesta laskusta sekä laskun pdf-tiedostona.

Laskun maksutiedot sekä OP:n ja Nordean verkkomaksupainikkeet löytyvät myös Messi-jäsensivustolta omista tiedoistasi.

Jäsenlaskullani on virhe. Minne ilmoitan siitä?
Mikäli laskun loppusumma on mielestäsi virheellinen, olethan yhteydessä Meripelastusseuran toimistoon.

Mikäli laskulla on virheelliset yhteystiedot tai venetiedot, voit maksaa laskun virheellisisistä tiedoista huolimatta ja ilmoittaa oikeat tiedot jäsentietojen päivityslomakkeella.

Miksi minulle tuli maksumuistutus, vaikka olen jo maksanut laskun?
Jos sait maksumuistutuksen, ei maksusi ole kirjautunut laskullesi. Välillä maksun kirjautumisessa saattaa vierähtää muutama päivä, jonka aikana olemme saattaneet tehdä maksumuistutusten laskutusajon. Maksumuistutuksen päiväyksestä voit tarkistaa, milloin muistutus on meiltä lähtenyt.

Jos maksustasi on jo pidempi aika, tarkistathan milloin, mille tilille ja millä viitteellä maksun olet suorittanut. Asian selvittämiseksi olethan yhteydessä Meripelastusseuran toimistoon.

Miksi jäsenmaksulasku pitää maksaa Meripelastusseuran tilille, eikä oman yhdistykseni tilille?
Meripelastusseura hoitaa kootusti jäsenyhdistystensä jäsenmaksujen keräämisen ja tilittää jäsenmaksut koostetusti yhdistyksille. Oman yhdistyksen tilille tehty maksettu ei kirjaa laskuasi suoritetuksi.

Mikä on Trossi?
Trossi on Meripelastusseuran ja sen jäsenyhdistysten henkilöjäsenille tarkoitettu jäsenpalvelu. Lisätietoja Trossista löydät osoitteista: trossi.fi sekä Meripelastusseuran nettisivuilta.

Haluan liittyä jäseneksi ja hankkia Trossi-jäsenpalvelun. Mitä teen?
Voit liittyä jäseneksi ja liittää jäsenyydelle Trossin nettisivuillamme olevalla liittymislomakkeella. Lisätietoja Trossista löydät osoitteesta trossi.fi sekä Meripelastusseuran nettisivuilta.

Miksi minun pitää liittyä yhdistyksen jäseneksi hankkiessani Trossin?
Trossi on Meripelastusseuran ja sen jäsenyhdistysten veneellisille henkilöjäsenille tarkoitettu jäsenpalvelu. Jotta jäsenpalvelun saa käyttöön, tulee olla henkilöjäsenenä jossakin Meripelastusseuran paikallisyhdistyksistä.

Haluan liittää jäsenyydelleni Trossi-jäsenpalvelun. Mitä teen?
Trossin lisääminen jäsenyydelle onnistuu nettisivuillamme olevalla liittymislomakkeella. Lomakkeen täyttöön tarvitset jäsennumerosi ja veneesi tiedot.

Haluan Trossin myös toiselle veneelleni. Mitä teen?
Trossi-jäsenpalveluun voi liittää haluamansa määrän lisäveneitä 45 € vuosihintaan. Liittäminen onnistuu liittymislomakkeella. Lisäveneen ilmoittamista varten tarvitset jäsennumerosi sekä veneen tiedot.

Koska hankkimani Trossi on voimassa?
Trossi astuu voimaan heti maksettuasi Trossi-jäsenpalvelua koskevan laskun. Mikäli lähdet vesille ennen Trossi-tarran ja jäsenkortin saapumista, pidäthän veneillessä mukanasi jäsennumeroasi ja kuittia maksetusta Trossi-maksusta.

Koska saan Trossi-tarran?
Postitamme Trossi-tarroja ja jäsenkortteja huhtikuusta alkaen aina kerran viikossa. Trossi-tarrat toimitetaan jäsenmaksunsa kokonaisuudessa suorittaneille Trossillisille jäsenille. Yleensä Trossi-kirje saapuu muutaman viikon sisällä maksun suorittamisesta. Siihen asti voimassaolevan Trossin voi todentaa jäsennumerolla ja kuitilla maksetusta jäsenlaskusta.

Olen vaihtanut venettä. Voinko siirtää Trossin uudelle veneelleni?
Voit. Trossi on käytettävissä uudelle veneellesi. Veneen vaihdosta voit ilmoittaa jäsentietojen päivityslomakkeella. Voit myös halutessasi päivittää venetiedot Messi-jäsensivustolle tai ilmoittaa asiasta Meripelastusseuran toimistoon.

Ostin veneen, jossa on Trossi-tarra. Tarkoittaako tämä, että veneessä on voimassa oleva Trossi?
Valitettavasti Trossi ei siirry veneen oston myötä uudelle omistajalle, vaan jää edelliselle omistajalle hyödynnettäväksi mahdolliseen uuteen veneeseen. Voit kuitenkin liittyä jäseneksi ja hankkia veneellesi Trossin liittymislomakkeella. Lisätietoja Trossista löytyy osoitteesta trossi.fi.

Myin Trossi-veneeni. Voinko siirtää jo maksetun jäsenyyteni ja Trossin uudelle omistajalle?
Valitettavasti jäsenyyttä ja Trossia ei voi siirtää toiselle henkilölle, sillä ne ovat henkilökohtaisia. Trossi jää sinulle hyödynnettäväksi mahdolliseen uuteen veneeseen.

Voit kuitenkin suositella veneen uudelle omistajalle Trossia ja vapaaehtoisen meripelastustoiminnan tukemista.

Veneeni on perheessämme yteiskäytössä. Onko Trossi voimassa perheenjäseneni liikkuessa veneellä?
On. Trossi on voimassa myös, kun perheenjäsenesi liikkuu veneellä, johon olet hankkinut Trossin. Veneessä tulee tällöin olla Trossi-tarra näkyvällä paikalla ja veneen kipparilla tulee olla jäsenkorttisi mukanaan.

Onko Trossi voimassa vain jäsenyhdistykseni paikkakunnalla?
Trossi on voimassa kaikkialla, missä toimii meri- tai järvipelastusyhdistys. Yhdistysten tiedot löydät Meripelastusseuran nettisivuilta jäsenyhdistykset-kohdasta.