Siirry pääsisältöön

Trossi-jäsenpalvelun kausi päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun toimintakausi ja palvelunumeron päivystys päättyy maanantaina 31.10. Vapaaehtoiset meripelastajat ovat kuitenkin vesillä liikkujien turvana edelleen.

Vapaaehtoiset meripelastajat on hälytetty apuun tänä vuonna tähän mennessä 1665 kertaa. 20 ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut yli 3000.

Trossi-palvelunumero on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen Meripelastusseuran yksiköille. Palvelunumero 0800 30 22 30 päivystää ympäri vuorokauden 1.5.-31.10. ja siihen soittaminen on maksutonta. Trossi-järjestelmän avulla voidaan ehkäistä joka vuosi useissa kymmenissä tapauksissa kiireettömän ongelmatilanteen kehittyminen hätätilanteeksi.

Vapaaehtoisten meripelastusasemien päivystys päättyy asteittain marras-joulukuun aikana. Päivystyskausi 2023 alkaa paikkakunnasta ja jäätilanteesta riippuen huhti-toukokuussa. Vesillä saa ympäri vuoden apua hätänumerosta 112 ja meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000.