Siirry pääsisältöön

Tule harjoittelemaan hätämerkinantoa Helsingin Matosaareen 5.3.

Pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistykset järjestävät yhteistyössä Laajasalon VPK:n kanssa hätämerkinantoharjoituksen veneilijöille lauantaina 5.3.2022 kello 10-17 Matosaaren meripelastusasemalla Helsingin Jollaksessa.

Tapahtumassa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantoa omilla hätämerkinantovälineillään. Harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä säilytetään. Harjoitukseen osallistuvien on oltava 18 vuotta täyttäneitä.

Harjoituksessa käytettävät hätämerkinantovälineet ovat punaiset laskuvarjoraketit (ns. hätäraketit), punaiset käsisoihdut (hätäsoihtu), laskuvarjolliset punaiset valopistoolin ammukset, punaiset kynäraketit sekä oranssit hätäsavut. Jokainen ampuja käyttää omia hätämerkinantovälineitään, joiden valmistuspäiväleiman on oltava vuonna 2015 tai sitä uudempi. Kostuneita tai muuten huonokuntoisia välineitä ei saa käyttää. Järjestäjät tarkastavat kaikki harjoituksessa käytettävät hätämerkinantovälineet ja antavat osallistujille niiden käyttökoulutuksen.

Tapahtumaan voi tuoda maksutta vanhentuneita tai muuten käytettäväksi soveltumattomia hätämerkinantovälineitä asianmukaisesti hävitettäväksi.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Harjoitukseen tulee ilmoittautua etukäteen torstaihin 3.3.2022 mennessä Helsingin Meripelastusyhdistyksen verkkosivuilla.

Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja muille henkilöjäsenille harjoitus on maksuton. Myös perheenjäsenet voivat osallistua harjoitukseen maksutta. Muille osallistuminen maksaa 37 euroa/perhe.

Harjoitus voidaan joutua perumaan sopimattomien sääolojen vuoksi, ja sen toteutumiseen saattavat vaikuttaa myös mahdolliset koronarajoitukset. Helsingin meripelastusyhdistys tiedottaa tilaisuuden peruuntumisesta tai ajankohdan muuttumisesta verkkosivuillaan www.meripelastus.fi/helsinki.

Harjoituksen järjestävät Helsingin Meripelastusyhdistys, Espoon Meripelastajat sekä Laajasalon VPK.