Siirry pääsisältöön

Hätämerkinantoharjoitus 5.3.2022 Matosaaressa

Helsingin Meripelastusyhdistyksen vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa jäsenilleen hätämerkinantoharjoituksen Matosaaren tukikohdassa, Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 5.3.2022 klo 10.00–17.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun.

Hätämerkinantoharjoituksessa 18-vuotta täyttäneet veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätärakettejaan, punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja.  Harjoituksessa saa myös käyttää oman luvanvaraisen valopistoolin punaisia laskuvarjoammuksia sekä punaisia kynäraketin ammuksia. Valopistoolin lupa tulee esittää paikan päällä. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2015 tai sitä tuoreempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Alaikäiset venekunnan jäsenet voivat tulla katsomaan harjoitusta. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä (esim. raketteja ja soihtuja) niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja muiden meri- ja järvipelastusyhdistysten henkilöjäsenille, sekä Trossijäsenille harjoitus on jäsenetu, joten se on heille maksuton. Jäsenten kanssa mukana olevat perheenjäsenet voivat myös osallistua harjoitukseen maksutta. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jäseneksi nettisivuillamme osoitteessa  https://meripelastus.fi/helsinki/toiminta/ole-mukana/liity-jaseneksi/ . Jäsenyys Helsingin Meripelastusyhdistyksessä maksaa 37 euroa/vuosi tai Trossi-jäsenyys 88 euroa/vuosi. Liittymällä jäseneksi nyt, saat osallistua rakettiammuntoihin jäsenetuna. Muille kuin jäsenille osallistuminen maksaa 37 €. Osanottomaksun voi maksaa paikan päällä pankkikortilla.

Mikäli olet ainoastaan tuomassa vanhoja raketteja tai soihtuja hävitettäväksi, sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan. Vanhentuneiden rakettien ja soihtujen hävitettäväksi tuominen on ilmaista.

Harjoitus järjestetään Helsingin Meripelastusyhdistyksen asemapaikalla osoitteessa Matosaarentie 22. Opasteet paikalle alkavat Laajasalosta Jollaksentien risteyksestä. Harjoituksen parkkipaikkana toimii Jollas89 -hotellin parkkipaikka, jonne pysäköiminen on harjoitukseen osallistujille maksuton. Jollas89-hotellin parkkipaikalta siirtyminen Matosaareen tapahtuu ensisijaisesti kävellen. Tarvittaessa on mahdollisuus myös autokuljetukseen.

Harjoitus järjestetään kokonaisuudessaan ulkona, joten harjoitukseen tulijoiden kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella. Maskin käyttöä suositellaan ilmoittautumisen ja koulutuksen yhteydessä.

Harjoituksen yhteydessä on myös mahdollisuus harjoitella Laajasalon VPK:n opastuksella alkusammutusta sekä nauttia Sotilaskotiauton antimista.

Harjoitus voidaan joutua perumaan mm. harjoitukselle sopimattomien sääolojen vuoksi. Harjoituksen toteutumiseen saattavat vaikuttaa myös mahdolliset koronarajoitukset. Helsingin meripelastusyhdistys tiedottaa tilaisuuden peruuntumisesta tai ajankohdan muuttumisesta verkkosivuillaan www.meripelastus.fi/helsinki . Ilmoittautuneille pyritään ilmoittamaan muutoksista myös sähköpostitse.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.3.2022

Tulethan paikalle vain terveenä. Tervetuloa harjoittelemaan!

Hätämerkinantoharjoituksesta antaa lisätietoja harjoituksen johtaja Markku Tamminen sähköpostitse markku.k.tamminen@gmail.com tai puhelimitse numerosta 050 500 3905.