Siirry pääsisältöön

Suomen ja Viron vapaaehtoiset meripelastajat sopivat yhteistyöstä

Suomen Meripelastusseura sekä Viron vapaaehtoinen meripelastusjärjestö, Eesti Päästeliit ja meripelastusyhdistys Eesti Merepäästeühing allekirjoittivat tänään kumppanuussopimuksen.

Kumppanuussopimus on jatkoa viime vuonna käynnistyneelle Development of Integrated Trossi Service in Baltic Region (INTROSERV) -hankkeelle, jonka tavoitteena on parantaa veneilijöiden ja pienvenesatamien turvallisuutta luomalla Itämeren alueelle yhtenäinen teknisen- ja kiireettömän avun järjestelmä. Sopimuksen avulla pyritään vakiinnuttamaan Suomen ja Viron vapaaehtoisten meripelastusorganisaatioiden yhteistoiminta myös INTROSERV-hankkeen päätyttyä vuoden 2021 lopussa.

Nyt solmittuun kumppanuussopimukseen kirjattuja tavoitteita ovat muun muassa pelastaa ja avustaa merihätään joutuneita ihmisiä Itämerellä sekä Suomen ja Viron sisävesillä, tukea kansainvälisen meripelastusyhteistyön kehittymistä Itämeren alueella, koordinoida yhteistyössä kiireettömän avun Trossi-järjestelmää sekä kehittää Suomen ja Viron vapaaehtoisten meripelastuskouluttajien yhteistoimintaa. Sopimuksen puitteissa viedään myös INTROSERV-hanke loppuun.

Lue lisää INTROSERV-hankkeesta.