INTROSERV -hanke

Suomen Meripelastusseura ja Viron vapaaehtoinen meripelastusorganisaatio, Päästeliit ovat käynnistäneet hankkeen, jossa luodaan Itämeren alueelle yhtenäinen kiireettömän avun järjestelmä veneilijöiden turvaksi.

Development of Integrated Trossi Service in Baltic Region (INTROSERV) -hankkeen tavoitteena on parantaa veneilijöiden ja pienvenesatamien turvallisuutta luomalla Itämeren alueelle yhtenäinen teknisen- ja kiireettömän avun järjestelmä. Lisäksi hankkeen aikana järjestetään veneilyturvallisuutta edistäviä koulutuksia ja tapahtumia verkossa sekä viidessä pilottivierasvenesatamassa Suomessa ja Virossa. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten meripelastusyhdistysten, vierasvenesatamien ja venekerhojen kanssa.

Hankkeen päätavoitteet Suomessa ovat Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun uudistaminen, yhteistyön lisääminen vapaaehtoisten meripelastajien, pienvenesatamien ja muiden alueellisten toimijoiden kesken sekä viestinnän ja koulutusten tuottaminen meriturvallisuudesta ja hyvästä merimiestavasta yhä useamman veneilijän hyväksi.

EU:n Interreg Central Baltic -ohjelman rahoittama hanke kestää vuoden 2021 loppuun. Hankkeen Suomen projektikoordinaattorina Meripelastusseurassa toimii Tuomas Puukko, puh. 044 274 0664 ja s-posti tuomas.puukko@meripelastus.fi.

Satamahenkilökunnan turvallisuuskoulutuspäivä Hangon Itäsatamassa raportti