Siirry pääsisältöön

Kemiönsaaren uusi pelastusalus on Mona

Kemiönsaaren meripelastajien PV3-luokan pelastusalus sai lauantaina yhdistyksen uudessa tukikohdassa, DB Marinassa Taalintehtaalla pidetyssä kastetilaisuudessa nimekseen Mona.

Sää oli tuulinen ja sateinen, Kemiönsaaren meripelastajien puheenjohtaja Calle Stormin mukaan juuri meripelastajille sopiva. Aluksen kummina toimi Klara Paul Konstsamfundetista sekä aluksen ja miehistön suojelijana emerituspiispa, professori Björn Wikström.

Aluksen kummi Klara Paul.

Uuden pelastusveneen nimi, Mona on aluksen hankintaa merkittävästi tukeneen Konstsamfundetin valitsema. Ruotsalainen näyttelijä Mona Mårtenson oli Konstsamfundetin perustajan, Amos Andersonin tyttöystävä.

Kymmenmetrinen, vesisuihkupropulsiolla varustettu PV3-luokan pelastusalus yltää 35 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka muun muassa parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

Ryhdy laivanvarustajaksi

Uusien pelastusalusten hankinta on Meripelastusseuralle iso taloudellinen ponnistus. STEA:n veikkausvoittovaroista myöntämä tuki kattaa hankintakustannuksista 70 prosenttia. Loput on Meripelastusseuran ja jäsenyhdistysten rahoitettava itse. Etsimmekin nyt tukijoita seuraavien pelastusalusten hankinnan omavastuuosuuksien kattamiseksi. Seuraavat uudet alukset sijoitetaan Meri-Lapin Tornion (PV3), Tammisaaren (PV3) ja Pirkanmaan Valkeakosken (PV2) pelastusasemille. Voisitko sinä tai yrityksesi olla uuden pelastusveneen Laivanvarustaja?

https://meripelastus.fi/laivanvarustaja/