Siirry pääsisältöön

Trossi-jäsenen palaute: Kympin suoritus

Keväällä veneilyharrastuksen aloittaneet Aniina ja Kalle olivat tyttärensä Maijan kanssa viettämässä aurinkoista helatorstaita Saaristomerellä, kun matka tyssäsi pieneen virheeseen rantautuessa. Onneksi perhe oli hankkinut matkaveneen lisäksi myös Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun.

 

– Olimme luonnonsatamassa ja halusimme siirtyä varjon puolelta aurinkoisempaan paikkaan. Ankkuria laskiessa arvioin etäisyyden väärin ja ankkuriliina loppui pari metriä ennen rantaa, kertoo Kalle.
– Eipä siinä muuta kuin vaihde pakille ja peruuttamaan.

Moottorivenettä peruuttaessa ankkurin köysi pääsi kietoutumaan veneen potkurin ympärille. Ankkuri oli pohjassa ja piti veneen paikoillaan, mutta maihin sen paremmin kuin liikkeellekään ei päästy. Perhe soitti Trossi-palvelunumeroon.

Apuun tuli Kemiönsaaren Meripelastajien pelastusvene Masto.
– Pelastusvene saapui noin tunnin päästä. Potkuriin sotkeutunutta köyttä ei ollut mahdollista irrottaa paikan päällä, joten nostettiin ankkuri ylös ja pelastusvene otti meidät hinaukseen, Kalle kertoo.

– Hinaus Taalintehtaan satamaan kesti pari tuntia. Kaikki sujui todella hyvin ja lopuksi sain pelastusveneen päälliköltä vielä parin sukeltajan yhteystiedot, jatkaa Kalle.
– Seuravana aamuna sukeltaja kävi irrottamassa köyden ja pääsimme jatkamaan matkaa.

Kalle ja Aniina ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja suosittelevat Trossia muillekin veneilijöille.
– Hyvää ja ammattitaitoista, täyden kympin arvoista palvelua.

Luvassa vilkas veneilykesä

Kotimaan matkailun nousun myötä vesillä on vilkasta. Alkaneella veneilykaudella on vapaaehtoisten meripelastajien apua tarvittu jo monta kertaa. Syitä matkan äkilliseen pysähdykseen on monia: moottoririkkoja, polttoainetankkien epäpuhtauksista johtuvia ongelmia, hihnojen katkeamisia ja akkujen tyhjenemisiä. Huollon merkitystä alkukaudesta ei suotta korosteta. Matalikolla matka voi pysähtyä pohjakosketukseen ja karilta irrotukseen tarvitaan apua. Köysi menee helposti potkuriin.

– Jos huomaat vesillä maltillista vauhtia kulkevan Meripelastusseuran punavalkoisen pelastusaluksen ja vähän matkan päässä takana toisen veneen, älä aja veneiden välistä, sillä käynnissä saattaa olla hinaus. Hinausköysi ei ole aina näkyvissä veden pinnalla, vinkkaa Meripelastusseuran turvallisuuspäällikkö Marko Stenberg.

Ongelmatilanteissa vesillä ihmiset pelastetaan aina, mutta veneen siirto vesillä on omistajan vastuulla ja summa voi nousta satoihin euroihin. Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun varmistat veneellesi maksuttoman avun. Vapaaehtoiset meripelastajat hinaavat veneesi jäsenetuna sellaiseen satamaan, johon on saatavilla korjauspalveluita. 88 euron Trossi-jäsenmaksulla tuet samalla vapaaehtoista meripelastustyötä.

Hanki Trossi veneesi turvaksi ja tallenna puhelimeesi avovesikaudella 24/7 palveleva Trossi-numero: 0800 30 22 30. Hätätilanteissa soita sisävesillä 112 ja merialueilla 0294 1000.

Hanki nyt Trossi-jäsenpalvelu!

Kuvat: Aniina Räike