Siirry pääsisältöön

Vastuullisesti vesillä – poikkeusajan ohjeet ja suositukset veneilijälle

Voimme myös poikkeusaikana nauttia vesilläolosta ja Suomen kauniista luonnosta veneillen, kun teemme sen vastuullisesti ja turvallisesti.

Meripelastusseura ja Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) toteuttivat yhdessä veneilijän ohjeistukset koronaepidemian ajalle. Ohjeistuksissa neuvotaan vastuulliseen veneilyyn ja käydään läpi, miten pelastus- ja avustustilanteessa tulisi toimia poikkeusaikana.

– Suomen kesä on hienoa aikaa. Noudattamalla näitä ohjeistuksia ja viranomaisten linjauksia voimme nauttia veneilystä raikkaassa ulkoilmassa. Otathan aina huomioon oman ja kanssaveneilijöiden terveyden ja muistathan, että voit omalla toiminnallasi hidastaa koronaviruksen leviämistä, SPV:n toiminnanjohtaja Jan Thorström sanoo.

Vapaaehtoiset meripelastajat tulevat apuun myös poikkeusaikana.

– Vesille lähtöön kannattaa valmistautua huolellisesti, koska poikkeusaikana avun saaminen voi kestää normaalia kauemmin, muistuttaa Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

– Jos kuitenkin tarvitset apua, näitä ohjeita noudattamalla suojaat pelastusalusten miehistöjä koronatartunnalta ja varmistat osaltasi, että meripelastajat pysyvät vesillä kaikkien turvana, Nordström jatkaa.

Lataa tästä pdf-muotoiset ohjeistukset suomeksi ja ruotsiksi.