Siirry pääsisältöön

Viisi syytä hankkia Meripelastusseuran Trossi

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu voi pelastaa veneilykesän monin tavoin.

1. Trossi on edullinen tapa varmistaa apu veneellesi

Vesillä hätään joutuneet ihmiset pelastetaan aina korvauksetta, mutta veneen siirto turvaan voi olla maksullista. Meripelastusseuran pelastusveneet perivät kiireettömästä hinauksesta kulukorvauksen, joka voi nousta satoihin euroihin. Vuonna 2023 yhden hinaustehtävän keskimääräinen kulukorvaus oli 426 euroa. Summalla saa Trossi-jäsenpalvelun yli neljäksi vuodeksi.

2. Trossi-jäsenenä autat pitämään meripelastajat vesillä

Trossi-maksut ovat Meripelastusseuralle tärkeä tulonlähde.

Niillä hankitaan muun muassa pelastus- ja turvallisuusvarusteita sekä koulutetaan vapaaehtoisia meripelastajia. Jäsenmaksulla tuet myös valitsemasi paikallisyhdistyksen toimintaa. Trossi-jäsenenä olet mukana varmistamassa, että vapaaehtoiset meripelastajat pysyvät vesillä kaikkien vesillä liikkujien turvana.

3. Trossi ennaltaehkäisee onnettomuuksia

Meripelastusseuran Trossi-järjestelmän avulla ehkäistään vuosittain kymmenien vesillä syntyvien kiireettömien ongelmatilanteiden kehittyminen hätätilanteeksi. Veneilyturvallisuutta parantaa ja turvallisuuden tunnetta lisää myös kaikkia veneilijöitä 1.5.-31.10. palveleva, Meripelastusseuran ylläpitämä maksuton Trossi-palvelunumero.

4. Trossi turvaa myös naapurivesillä

Suomen Trossia vastaava palvelu on saatavilla Meripelastusseuran Trossi-jäsenille myös Ruotsissa ja Norjassa sekä osin Tanskassa. Lisäksi Virossa ollaan käynnistämässä vastaavaa järjestelmää, jonka palvelun piiriin myös suomalaiset Trossi-jäsenet tulevat kuulumaan.

5. Nauti jäseneduista

Julkaisemme veneilykauden -24 alussa Meripelastusseuran jäsenille laajan valikoiman jäsenetuja. Yhteistyökumppaneittemme tarjoamat upeat jäsenedut liittyvät veneilyyn ja muuhun turvalliseen vesillä liikkumiseen. Trossi-jäsenenä saat lisäksi Meripelastusseuran Trossi-jäsenlehden kaksi kertaa vuodessa.

Liity Trossi-jäseneksi nyt.

Kuva Jari Miettinen