Siirry pääsisältöön

Helsingissä harjoitellaan hätämerkinantoa 9.3.

Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa Meripelastusseuran jäsenyhdistysten henkilöjäsenille suunnatun hätämerkinantoharjoituksen Matosaaren tukikohdassa, Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 9.3.2024 klo 10.00–17.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein, eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle.

Hätämerkinantoharjoituksessa 18-vuotta täyttäneet veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätäraketteja sekä käyttää punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja. Harjoituksessa saa myös käyttää oman luvanvaraisen valopistoolin punaisia laskuvarjoammuksia sekä punaisia kynäraketin ammuksia. Valopistoolin lupa tulee esittää paikan päällä. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2017 tai sitä uudempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Alaikäiset venekunnan jäsenet voivat tulla katsomaan harjoitusta. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä (esim. raketteja ja soihtuja) niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Pikkunälän yllättäessä helpotusta tarjoaa Santahaminan Sotilaskotiyhdistyksen myyntiauto, josta voi ostaa muun muassa lämmintä juotavaa sekä tuoreita munkkeja.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Helsingin Meripelastusyhdistyksen kotisivuilla.