Siirry pääsisältöön

Hätämerkinantoharjoitus 9.3.2024

Helsingin Meripelastusyhdistyksen vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa Suomen Meripelastusseuran jäsenille hätämerkinantoharjoituksen Matosaaren tukikohdassa, Helsingin Jollaksessa (Matosaarentie 22) lauantaina 9.3.2024 klo 10.00–17.00. Tilaisuudessa veneilijät voivat harjoitella turvallisesti hätämerkinantovälineiden käyttöä.

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein, eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle.

Hätämerkinantoharjoituksessa 18-vuotta täyttäneet veneilijät voivat ampua luvallisesti ja turvallisesti omia punaisia hätäraketteja sekä käyttää punaisia käsisoihtuja ja oransseja merkkisavuja.  Harjoituksessa saa myös käyttää oman luvanvaraisen valopistoolin punaisia laskuvarjoammuksia sekä punaisia kynäraketin ammuksia. Valopistoolin lupa tulee esittää paikan päällä. Kaikissa käytettävissä hätämerkinantovälineissä tulee olla valmistusleima 2017 tai sitä uudempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Alaikäiset venekunnan jäsenet voivat tulla katsomaan harjoitusta. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä (esim. raketteja ja soihtuja) niiden asianmukaista hävittämistä varten.

Harjoitus on Helsingin Meripelastusyhdistyksen ja muiden meri- ja järvipelastusyhdistysten henkilöjäsenille, sekä Trossijäsenille jäsenetu, joten se on heille maksuton. Jäsenten kanssa mukana olevat perheenjäsenet voivat myös osallistua harjoitukseen maksutta. Jos et vielä ole jäsen, liity jäseneksi ennen ilmoittautumista nettisivuillamme osoitteessa  https://meripelastus.fi/helsinki/toiminta/ole-mukana/liity-jaseneksi/ . Jäsenyys Helsingin Meripelastusyhdistyksessä maksaa 42 euroa/vuosi tai Trossi-jäsenyys 98 euroa/vuosi. Liittymällä jäseneksi, saat osallistua rakettiammuntoihin jäsenetuna.

Mikäli olet ainoastaan tuomassa vanhoja raketteja tai soihtuja hävitettäväksi, sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan. Vanhentuneiden rakettien ja soihtujen hävitettäväksi tuominen on ilmaista.

Harjoitus järjestetään Helsingin Meripelastusyhdistyksen asemapaikalla osoitteessa Matosaarentie 22. Opasteet paikalle alkavat Laajasalosta Jollaksentien risteyksestä. Harjoitus järjestetään kokonaisuudessaan ulkona, joten harjoitukseen tulijoiden kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella.

Harjoitus voidaan joutua perumaan mm. harjoitukselle sopimattomien sääolojen vuoksi. Helsingin meripelastusyhdistys tiedottaa tilaisuuden peruuntumisesta tai ajankohdan muuttumisesta verkkosivuillaan www.meripelastus.fi/helsinki . Ilmoittautuneille pyritään ilmoittamaan muutoksista myös sähköpostitse.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.3.2024

Tervetuloa harjoittelemaan!

Hätämerkinantoharjoituksesta antaa lisätietoja harjoituksen johtaja Markku Tamminen sähköpostitse markku.k.tamminen@gmail.com tai puhelimitse numerosta 050 500 3905.