Siirry pääsisältöön

Yhteistyöllä hyviä merimiestaitoja jopa 30 000 suomalaiselle

Suomen Meripelastusseura ry ja Aalloille Finland Oy ovat solmineet kolmevuotisen yhteistyökumppanuuden 2024–2026. Se käsittää vesiturvallisuusviestintää ja valistamista, joilla tavoitellaan kaikkien vesillä liikkujien parempaa merimiestaitojen hallitsemista. Tällä yhteistyöllä on mahdollista valistaa jopa 30 000 suomalaista liikkumaan vesillä turvallisemmin, ja näin edistää vastuullisen veneilykulttuurin kehittymistä Suomeen.

  • Olemme vahvasti sitoutuneita yhteistyöhömme, joka tukee hyvin Meripelastusseuran missiota edistää veneilyturvallisuutta ja hyvää merimiestapaa, sekä strategiaamme olla ketterä ja vahvasti ajassa toimiva, kaksikielinen organisaatio. Yhteistyöllämme on mahdollista vaikuttaa vapaaehtoisten pelastajiemme motivaatioon auttaa sekä toimia veneilyturvallisuuden asiantuntijana ja lähettiläänä. Se tulee tukemaan myös nuorisotyötämme ja uusien pelastajien rekrytointia, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.
  • Olemme seuranneet jo vuosia Aalloille Finland Oy:n korkeatasoisten, Aalloille-veneilytietopelien kehittämistä ja Vilskettä vesillä -luokkalukukirjat hankkeen edistymistä. Olemme olleet asiantuntijana mukana Aalloille 1234 -tietopelien lanseerauksessa syksyllä 2022. Kaikki Aalloille-tietopelit esiteltiin TROSSI 2/23-lehdessämme, koska pidämme tärkeänä niiden valistavaa vaikutusta jäsenillemme. Tämä kolmevuotinen laaja yhteistyö tarjoaa meille mahdollisuuden yhdistää voimavaramme veneilyonnettomuuksien ja -vahinkojen tärkeässä ennaltaehkäisytyössä, Nordström jatkaa.

  • Tuore yhteistyökumppanuutemme tarjoaa yrityksellemme parhaan mahdollisen asiantuntijaorganisaation, jonka kanssa pääsemme valistamaan suomalaisia turvalliseen veneilyyn. Olemme erittäin kiitollisia mahdollisuudesta tarjota hyväntuulisia tietotuotteitamme meripelastajien, vesiturvallisuuden lähettiläiden ja heidän sidosryhmiensä hyödynnettäviksi, sanoo Aalloille Finland Oy:n toimitusjohtaja Lissu Suursalmi.
  • Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmää ja vapaaehtoistyötä arvostetaan kansainvälisestikin hyvin korkealle. Se on yhteiskunnallemme välttämätöntä, tärkeää vapaaehtoistyötä, jota ilman haastavilla vesialueillamme liikkuminen olisi varsin turvatonta. On upeaa päästä kehittämään viestintä- ja valistusyhteistyötä 1 500 meripelastajan ja Suomen Meripelastusseuran organisaation kanssa.

Aalloille Finland Oy on tuottanut jo kuusi Aalloille -tietopeliä, jotka kannustavat kollektiiviseen veneilyosaamisen kertaamiseen ja uuden oppimiseen. Nämä kaksikieliset kortti- ja lautapelit tukevat perheiden veneilyharrastamista, viihdyttävät mökkiläisiä, helpottavat veneilytaitojen välittämistä jälkipolville sekä innostavat uusia vesillä liikkujia petraamaan veneilytaitojaan. Yritys organisoi valtakunnallista Veneilytoimittajat ry:n Vuoden veneilyteko 2021-palkittua Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanketta, jolla käynnistetään vesillä liikkumisen perusopetusta Suomen alakouluissa. Sen tavoite on kasvattaa uutta, vastuullisesti veneilevää sukupolvea Suomeen.