Siirry pääsisältöön

Trossi parantaa turvallisuutta vesillä

Maria ja Risto ovat kokeneita kippareita, jotka huolehtivat hyvin veneistään. Molemmat tietävät myös kokemuksesta, että konerikko voi yllättää kenet tahansa. Onneksi on Trossi.

Maria oli viettänyt kesäpäivää saarimökillä 80-vuotiaan äitinsä kanssa. Kun koitti kotiinlähdön aika, rakkaan mahonkiveneen, Valtterin moottori ei käynnistynytkään. Maria on ollut Meripelastusseuran Trossi-jäsen vuodesta 2018, ja nyt tuli jäsenpalvelulle käyttöä. Hän sai Trossi-palvelunumeron kautta yhteyden Kotkan Meripelastusyhdistykseen ja pelastusvene Lassi lähti apuun. Valtterin koneelle ei ollut mitään tehtävissä paikan päällä, joten kotimatka sujui pelastusveneen hinauksessa.

Maria kiittää erityisesti miehistön ystävällisyyttä asiakkaita kohtaan ja ammattitaitoa puuveneen käsittelyssä.

Matka pysähtyi höyrypilveen

Risto oli palaamassa pitkältä venereissulta Saimaalla, kun kone yhtäkkiä piiputti. Konetilasta purkautui iso höyrypilvi.

– Säikähdin, että veneessä on tulipalo, mutta savu olikin vesihöyryä. Ymmärrän aika paljon moottoreista, mutta tätä en pystynyt itse korjaamaan. Pudotin ankkurin ja soitin Trossi-palvelunumeroon, kertoo Risto.

Auttamaan tuli Etelä-Saimaan pelastusvene Willimies ja matka jatkui meripelastajien hinausköyden päässä.

Trossi-jäsenenä autat myös muita

Viime vuonna Meripelastusseuran vapaaehtoiset suorittivat vesillämme yhteensä 1784 tehtävää, joista 592 oli Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia avustuksia. Trossi-järjestelmän avulla pystytään vuosittain estämään kymmenien kiireettömien ongelmatilanteiden kehittyminen hätätilanteeksi.

Vaikka vapaaehtoiset meripelastajat eivät saa työstään palkkaa, tarvitaan pelastusveneiden ylläpitoon sekä pelastus- ja turvavarusteiden hankintaan jatkuvaa rahoitusta. Trossi-maksut ovat siinä avainasemassa. Sen lisäksi, että varmistaa maksuttoman avun omalle veneelleen, jokainen Trossi-jäsen on myös mukana pitämässä meripelastajat vesillä kaikkien turvana.

Lue lisää ja liity.

Kuva Jukka Leikkonen