Siirry pääsisältöön

Kansainvälinen meripelastajavaihtoviikko

Kansainvälinen meripelastajavaihto järjestetään jälleen syyskuun viimeisellä viikolla koronavuosien tauon jälkeen. Vuoden 2023 miehistövaihto on järjestyksessä yhdeksäs. Vaihto-ohjelmaa koordinoi kansainvälinen meripelastusjärjestö IMRF.

Suomesta matkaan lähtee viisi meripelastajaa eri puolilta maata; Vaasasta Irlantiin, Turusta Hollantiin, Savonlinnasta Ranskaan, Kiviniemestä Norjaan sekä Jyväskylästä Ruotsiin. Suomeen saapuu vaihtomiehistöä samoista maista.

Ryhmä tutustuu viikon aikana Helsingin meripelastuslohkokeskukseen, Porkkalan merivartioasemaan, Vartiolentolaivueeseen, Etelä-Karjalan pelastuslaitokseen, Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturvaan, Meripelastusseuran toiminta- ja koulutuskeskukseen, pelastusristeilijä Jenny Wihuriin sekä Espoon, Helsingin ja Etelä-Saimaan meri- ja järvipelastusyhdistyksiin. Isännöintiin Suomessa osallistuu laaja joukko vapaaehtoisia meripelastajia.

Yli 50 suomalaista meripelastajaa on yhdeksän vuoden aikana saanut mahdollisuuden tutustua meripelastukseen toisessa maassa, oppia uusia toimintatapoja ja solmia koko elämän kestäviä ystävyyksiä.