Siirry pääsisältöön

Meripelastustaitokilpailujen voitto Etelä-Saimaalle – Nuorten voitto Espooseen

Heinolassa tänään pidetyt 36. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Etelä-Saimaan yhdistyksen joukkue, jonka muodostivat Toni Kolhonen, Outi Kolhonen ja Hanna Venäläinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Meripelastusasema 1 Helsingistä kilpailijoina Ilari Hatakka, Maija Saarimaa ja Eero Aro, sekä kolmanneksi Team Emmi Espoosta kilpailijoina Markus Nikander, Tuomas Mäkinen ja Janne Mäkinen.

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), vedestä pelastaminen, viestiliikenne, ensiapu, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden henkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kisoihin osallistui yhteensä 14 kolmihenkistä joukkuetta, joista 11 edusti vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 3 viranomaisia tai muita alan toimijoita.

Etelä-Saimaan joukkue: Outi Kolhonen, Toni Kolhonen ja Hanna Venäläinen.

Nuorten voitto Espooseen

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Espoon Kakarat -joukkue kilpailijoina Liisa Kauppinen, Niklas Hellstén ja Konsta Nousu. Toiseksi sijoittui Espoon junnut (Samuli Lassila, Onni Kaipiainen ja Salla Kämppi ) ja kolmanneksi HMPY junnut 1 (Daniel Helin, Hugo Kalke ja Manu Kalke).

Espoon kakarat: Liisa Kauppinen, Niklas Hellstén ja Konsta Nousu.

Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma. Kaunis Heinola virtaavine vesineen toimi nyt ensimmäistä kertaa kilpailujen näyttämönä.

36. meripelastustaitokilpailujen koko tulosluettelo löytyy kisasivuilta, https://meripelastustaitokilpailut.fi/.