Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran toimitusjohtaja kansainvälisen meripelastusjärjestön hallitukseen

Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström on valittu kansainvälisen meripelastusjärjestön, International Maritime Rescue Federationin (IMRF) hallitukseen.

Valinta suoritettiin IMRF:n neljän vuoden välein pidettävässä yleiskokouksessa Rotterdamissa 21.6.2023.

Muut järjestön hallitukseen valitut tulevat Alankomaista (puheenjohtaja), Ruotsista (varapuheenjohtaja), Australiasta, Kanadasta, Kiinasta ja Saksasta. Nyt valitun hallituksen toimikausi on 2023-2027.

IMRF on maailman meripelastusorganisaatioiden yhteenliittymä, ja sen toiminnan tarkoituksena on parantaa meripelastusvalmiutta maailmanlaajuisesti.

Jori Nordström on tehnyt Meripelastusseurassa pitkän uran, josta kolme viime vuotta toimitusjohtajana. Lisäksi hän on työskennellyt Rajavartiolaitoksessa kansainvälisissä kehittämisprojekteissa. Taustaltaan hän on vapaaehtoinen meripelastaja ja koulutukseltaan merikapteeni. Nordström on ensimmäinen suomalainen IMRF:n hallituksessa.

Jori Nordström korostaa, että hänen valintansa on tiimityön tulos.

– Suomessa on tehty pitkäjänteistä työtä vapaaehtoisen meripelastustoiminnan kehittämiseksi jo vuosia. Meidät tunnetaan ja työtämme arvostetaan kansainvälisesti hyvin laajasti. Haluan kiittää niin Meripelastusseuran henkilöstöä kuin kentällä toimivia aktiivisia ja osaavia vapaaehtoisiamme.