Siirry pääsisältöön

Baltic SAR Games -meripelastustaitokilpailujen voitto Ahvenanmaan merivartiostolle – Nuorten voitto Espooseen

Maarianhaminassa Ahvenanmaalla tänään pidetyt Meripelastusseuran yhteistyössä Ahvenanmaan sisarorganisaationsa kanssa järjestämät 35. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Ahvenanmaan merivartioston joukkue, jonka muodostivat Juri Jalava, Jonas Sandell ja Oscar Strand.

Toiseksi kilpailuissa sijoittui Turun Meripelastusyhdistyksen T.M.P.Y joukkue kilpailijoina Sari Kivelä, Jessi Vuorinen ja Sane Takala, sekä kolmanneksi SMPS nuorisokouluttajat kilpailijoina Sara Mörsky, Kerttu Kontinaho ja Aaro Vasama.

Baltic SAR Games – kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), vedestä pelastaminen, viestiliikenne, ensiapu, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden henkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kisoihin osallistui yhteensä 12 kolmihenkistä joukkuetta, joista 10 edusti Suomen vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä. Mukana oli myös yksi vapaaehtoisjoukkue Ruotsista sekä Ahvenanmaan merivartiosto.

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Espoon junnut joukkue kilpailijoina Liisa Kauppinen, Vuokko Vuorela ja Konsta Nousu. Toiseksi sijoittui Espoon teinit (Patrik Rämä, Samuli Lassila ja Onni Kaipiainen) ja kolmanneksi HMPY nuorisojoukkue (Luka Pulkkanen, Daniel Helin ja Patrik Nikitin). Nuorten sarjassa kilpaili neljä joukkuetta.

Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma. Merellinen Maarianhamina toimi nyt ensimmäistä kertaa kilpailujen näyttämönä. Baltic SAR games -kilpailut järjesti Ahvenanmaan Meripelastusseura yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa.

Kaikkien joukkueiden sijoitukset:

1 Åland Coast Guard
2 T.M.P.Y
3 SMPS nuorisokouluttajat
4 MPAs 1
5 Pirkanmaan Miehistö
6 Team Brahe
7 Espo Dagisgruppen
8 Team RS Uppsala
9 Pirkanmaan Pirkot
10 Paraisten Meripelastajat
11 Team Espoo
12 Ekenäs Sjöräddare