Siirry pääsisältöön

Baltic SAR games 2022: Meripelastajat kilpailevat Maarianhaminassa lauantaina

Meripelastajat eri puolilta maata kokoontuvat viikonloppuna Ahvenanmaalle Meripelastusseuran 35. valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin. Kisat käydään Maarianhaminan keskustassa lauantaina 10.9. klo 9-15.30.

Baltic SAR games 2022 -meripelastustaitokilpailuissa arvioidaan tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä, kun vesillä pelastetaan ihmisiä. Tarkoituksena on myös kehittää miehistöjen pelastustaitoja, lisätä oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata alan eri toimijoiden tasoa keskenään. Verkostoitumista ja mukavaa yhdessäoloa unohtamatta. Kilpailujen tehtävärastien aiheina ovat ensiapu, merenkulku, vedenvarasta nosto, viestiliikenne, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä.

Maarianhaminaan on tulossa kilpailemaan 15 kolmihenkistä joukkuetta, joista 13 edustaa Suomen vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä. Mukana on myös yksi vapaaehtoisjoukkue Ruotsista sekä Ahvenanmaan merivartiosto.

Aikuisten kilpailujen yhteydessä järjestetään Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille omat kisat. Junnujen kilpailurastien aiheet omat samat kuin aikuistenkin, mutta tehtävät ovat hieman kevennettyjä. Nuorten sarjaan on ilmoittautunut viisi joukkuetta.

Ensimmäinen joukkue lähtee liikkeelle klo 9 museolaiva Pommernilta ja viimeistä odotetaan maaliin klo 15.30 Sjökvarteret-merimakasiineille. Kilpailurata kulkee Maarianhaminan keskustassa Itä- ja Länsisataman läheisyydessä ja yleisö pääsee helposti seuraamaan rastisuorituksia.

Kilpailujen nettisivut löytyvät täältä. Kuvia ja kuulumisia kisapäivästä julkaistaan myös sosiaalisessa mediassa.

Baltic SAR games -kilpailut järjestää Ahvenanmaan Meripelastusseura yhteistyössä Suomen Meripelastuseuran kanssa. Edelliset meripelastustaitokilpailut pidettiin loppukesällä 2019 Konnevedellä. Koronapandemian vuoksi kisoja ei voitu järjestää vuosina 2020 ja 2021.