Siirry pääsisältöön

Uusi tehokas pelastusvene Inkooseen

Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut kaksi uutta PV3-luokan pelastusvenettä, joista toinen sijoitettiin Inkooseen. Vene parantaa Inkoon Meripelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi. Asemapaikalleen uusi vene saapui 12.6.

Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 41 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

– Suomenlahti on Meripelastusseuran kiireisin toiminta-alue. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Inkooseen, keskeiselle paikalle uuden tehokkaan ja monenlaisiin tehtäviin soveltuvan pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Inkoon Meripelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta merkittävästi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Inkoon Meripelastajien uusi pelastusvene aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta.

– Inkoon meripelastajat ovat kiitollisia ja innoissaan uudesta veneestä. Odotuksemme ovat todella korkealla uuden veneen suorituskyvystä meripelastustehtävissä. Uusi vene tulee mahdollistamaan tehokkaamman partioinnin Inkoon vesialueilla. Uskomme sen tuovan myös uusia aktiivisia jäseniä yhdistykseemme. Inkoon Meripelastajat suunnittelee päivystysasemaa pelastusveneen välittömään läheisyyteen. Asemahanke on erittäin tärkeä johtuen uuden veneen pienemmästä sisätilasta, jossa varusteiden huolto ei ole mahdollista. Hankkeen toivotaan valmistuvan mahdollisimman nopealla aikataululla, kertoo Inkoon Meripelastajien puheenjohtaja Juha-Matti Kahila.

Inkoon uusi pelastusvene on seitsemäs Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamassa PV3-luokan venesarjassa. Samaan aikaan vastaanotettiin myös toinen vene, joka sijoitettiin Kuopioon. Lue lisää Kuopion veneestä.

Inkoon Meripelastajat on vuonna 1986 perustettu meripelastusyhdistys, jonka toiminta-alue ylettyy Porkkalasta Tammissaareen.