Siirry pääsisältöön

Uusi pelastusvene Kuopioon

Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen, joka sijoitetaan Kuopioon. Vene parantaa Kuopion Järvipelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi. Asemapaikalleen uusi vene saapui 12.6.

Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 42 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

– Vuoksen vesistö on vilkasta veneilyaluetta ja myös vapaaehtoisilla meripelastajilla riittää seudulla töitä. Kuopion järvipelastajat suorittavat vuosittain noin sata pelastus- ja avustustehtävää toiminta-alueellaan. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Kuopioon uuden tehokkaan ja monenlaisiin tehtäviin soveltuvan pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Kuopion Järvipelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta entisestään, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Kuopion Järvipelastajien uusi pelastusvene aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta. Vene kastetaan 9.7. ja samalla juhlistetaan yhdistyksen 50. toimintakautta Kallaveden äärellä.

– Uusi nopeakulkuinen alus antaa runsaasti mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen sekä nopeuttaa avustettavien kohteiden saavuttamista. Uuden veneen myötä yhdistyksessä tullaan käynnistämään ensivastetoiminta. Jatkossa toimimme myös osana virallista ensihoitopalvelua ja näin parannamme veneilijöiden turvallisuutta Kallaveden ympäristössä, kertoo Kuopion Järvipelastajien puheenjohtaja Hanna Venäläinen.

Kuopion uusi pelastusvene on kuudes Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamassa PV3-luokan venesarjassa. Samaan aikaan vastaanotettiin myös sarjan seitsemäs vene, joka sijoitetaan Inkooseen.

Kuopion Järvipelastajat on vuonna 1971 perustettu meripelastusyhdistys. Yhdistyksellä on kaksi asemapaikkaa: Kuopion Pirttiniemessä Pursiseuran yhteydessä, sekä Iivarinsalon-saaressa eteläisellä Kallavedellä. Miehistön jäseniä on tällä hetkellä noin 20.

Artikkelin kuva Matias Turunen.