Siirry pääsisältöön

Tulokas vuodelta 2021: Henri Ahonen Ala-Keiteleeltä

Oletko harkinnut meripelastusharrastuksen aloittamista? Vapaaehtoisina meripelastajina toimii eri-ikäisiä miehiä ja naisia hyvin erilaisista taustoista. Joillakin on aiempaa veneilykokemusta, mutta suurella osalla ei. Esittelemme kevään aikana muutamia viime vuosien tulokkaita. Vuorossa on Henri Ahonen (33) Ala-Keiteleeltä.

Henri Ahoselle vapaaehtoinen meripelastustoiminta oli tuttua jo vanhastaan sopimuspalokuntaharrastuksen kautta.

– Myös työpaikan pomo sattui olemaan vapaaehtoinen meripelastaja, ja olin seurannut toimintaa somessa jo pitkään. Viime keväänä päätin sitten lähteä kokeilemaan, Henri kertoo.

Henri pääsi heti viikkoharjoituksiin mukaan, ja viikonlopun kestävä tulokaskurssi pidettiin Suonenjoella. Ala-Keiteleeltä uusia tulokkaita oli kaksi.

– Opeteltiin muun muassa solmuja, vedestä pelastamista ja ensiapua. Paljon oli jo tuttua VPK:n puolelta, mutta toimintatavat pelastusaluksella olivat uusia. Veneen käsittelyn ja solmujen opetteluun meni eniten aikaa, muistelee Henri.

Henri tulee omien sanojensa mukaan toimeen kaikkien kanssa. Myös meripelastajien joukkoon hän solahti kuin kala veteen.

– Meillä on mahtava porukka! Olen saanut monta uutta ystävää.

Kun päivystyskausi taas reilun kuukauden päästä alkaa, toimii Henri kansimiehenä Ala-Keiteleen järvipelastajien pelastusvene Baronalla ja päällikkönä apuvene Kuutinkarilla. Lisäksi hän kuuluu yhdistyksen hallitukseen ja toimii uusien miehistöjäsenten rekrytoinnista vastaavana. Kolmen lapsen isä ja pientilallinen jatkaa edelleen myös VPK-harrastusta. Miten ihmeessä aika riittää kaikkeen?

– Helposti, vastaa Henri. – Se on vain järjestelykysymys.

Aloita maailman paras harrastus!

Meri- ja järvipelastusyhdistykset eri puolilla maata hakevat uusia vapaaehtoisia miehistöihinsä. Lue lisää ja täytä yhteydenottolomake.