Siirry pääsisältöön

Vuoden alusvastaavat pitävät huolta Pietarsaaren meripelastajien kalustosta

Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden alusvastaaviksi Kari Nybergin ja Tor-Björn Lundin, jotka ovat huolehtineet esimerkillisesti Pietarsaaren meripelastusyhdistyksen pelastusveneistä jo neljännesvuosisadan.

Kari Nyberg ja Tor-Björn Lund ovat toimineet Pietarsaaren Meripelastajien alusvastaavina yhdistyksen pelastusveneen, Otto Malmin koko 25-vuotisen historian ajan ja pitäneet aluksen sekä sen apuveneen erittäin hyvässä kunnossa. Pitkän kokemuksen ansiosta kaksikolta onnistuvat korjaustoimenpiteet ammattitaidolla aina lasikuitu- tai hypalonkorjauksista moottoreiden korjauksiin asti.

Nyberg ja Lund eivät juurikaan toimi pelastusmiehistöissä, vaan käyttävät aikansa erityisesti kaluston ylläpitoon. Näin mahdollistetaan se, että pelastusveneet ovat hyvässä toimintakunnossa aina, kun niitä tarvitaan.

– Miesten yhteistyö on vuosien varrella hioutunut saumattomaksi ja he muodostavat loistavan tiimin. Olisi ollut mahdoton ajatus palkita heistä vain toinen. Niinpä molemmat saavat Vuoden alusvastaava -kunnianimityksen, kertoo Meripelastusseuran tekninen päällikkö Taneli Mauno.