Siirry pääsisältöön

Vuoden alusvastaavaksi Petteri Myllynen Kotkasta

Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden alusvastaavaksi Kotkan Meripelastusyhdistyksen pelastusalusten ylläpidosta ja kehittämisestä vastaavan Petteri Myllysen.

Vuonna 1999 laivastossa suoritetun varusmiespalveluksen jälkeen vapaaehtoiseen meripelastustoimintaan mukaan lähtenyt Petteri Myllynen on toiminut useiden vuosien ajan alusvastaavana ja pelastusalusten päällikkönä Kotkan Meripelastusyhdistyksessä.

Myllynen on huolellisesti ja määrätietoisesti ylläpitänyt ja kehittänyt Kotkan aluskalustoa. Hän pystyy myös itse ratkaisemaan laajasti kalustossa eteen tulevia haasteita. Myllyselle alusvastaavan tehtävässä mieluisinta on kehittää pelastusveneitä käyttäjäystävällisemmiksi.

Petteri Myllynen kertoo, että Kotkassa aluksia hoitaa pieni ryhmä teknisesti orientoituneita henkilöitä, joten hänen on ollut helppo keskittyä enemmän alusten ja niiden tekniikan kehittämiseen. Myllynen työskentelee ammatissaan sähköautomaatiolaitteiden ja varavoimakoneiden parissa, joten on luonnollista, että myös pelastusveneiden sähkö-, automaatio- ja navigointilaitteisto ovat jääneet hänen hoidettavakseen.

Petteri Myllynen on toiminut Kotkan Meripelastusyhdistyksessä myös koulutusvastaavana ja kuuluu Meripelastusseuran valtakunnallisiin meripelastuskouluttajiin. Tällä hetkellä Myllynen on yhdistyksen varapuheenjohtaja ja vastaa alusten lisäksi myös operatiivisesta toiminnasta.

Vuosien saatossa Petteri Myllynen on ollut aktiivisesti mukana Meripelastusseuran pelastusveneiden kehittämisessä ja hän toimii edelleen seuran alustoimikunnassa. Lisäksi Myllynen on Meripelastusseuran valtuuston monivuotinen jäsen.