Siirry pääsisältöön

Trossi-maksuilla ylläpidetään pelastusvalmiutta

Kaudella 2020 vapaaehtoiset meripelastajat hoitivat yhteensä 624 Trossi-avustustehtävää vesillämme. Se on lähes 200 tehtävää enemmän kuin viime vuonna. Trossi-palvelunumeroon tulleiden puheluiden määrä lisääntyi 21 prosentilla.

Kasvavasta tehtävä- ja puhelumäärästä väistämättä seuraavaa Trossi-kustannusten nousua kattamaan Meripelastusseuran valtuusto päätti hallituksen esityksestä vuoden 2021 Trossi-jäsenmaksuksi 88 euroa. Edellisen kerran Trossi-maksua on tarkastettu kolme vuotta sitten.

Meripelastusseuran Trossi-järjestelmän avulla voidaan ehkäistä joka vuosi useissa kymmenissä tapauksissa kiireettömän ongelmatilanteen kehittyminen vaara- tai hätätilanteeksi. Trossi-maksut muodostavat myös huomattavan osan vapaaehtoisen meripelastustoiminnan rahoituksesta. Jokainen Trossi-jäsen auttaa omalta osaltaan pitämään meripelastajat vesillä valmiina auttamaan hätään joutuneita.

Trossi tuo veneesi turvaan