Siirry pääsisältöön

Palvelua yli odotusten

Maria ja Valtteri ovat tuttu näky Kotkan edustan vesillä. Nainen ja viisimetrinen, rakkaudella hoidettu mahonkivene. Kesäkuun alussa parivaljakko tarvitsi vapaaehtoisten meripelastajien apua.

Maria oli viettänyt kesäpäivän suvun saarimökillä 80-vuotiaan äitinsä kanssa. Kun koitti kotiinlähdön aika, Valtterin moottori ei surahtanutkaan käyntiin. Maria on tottunut selvittämään monet koneongelmat itse, mutta nyt ei taidoista ollut apua.

– Päättelin, että kyseessä on sähkövika, jonka korjaamiseen tarvitaan ammattilaista.

Maria on ollut Meripelastusseuran Trossi-jäsen vuodesta 2018, ja nyt tuli Trossille käyttöä.

– Jotenkin tuntui, etten haluaisi vaivata, kun ei ollut sen suuremmasta ongelmasta kyse, mutta saaresta oli pakko päästä pois, koska tuuli oli seuraavana päivänä yltymässä, jolloin Valtterilla ei edes voisi lähteä merelle, Maria kertoo.

Maria sai Trossi-palvelunumeron kautta yhteyden Kotkan Meripelastusyhdistykseen ja PV Lassi lähti apuun.

Pelastusveneen miehistö sai Valtterin koneen käyntiin antamalla apuvirtaa, mutta se ei pysynyt käynnissä. Todettiin, että Valtteri tosiaan kaipaa ammattiapua. Niinpä mahonkikaunotar otettiin hinaukseen ja parin tunnin rauhallinen matka Kotkaan alkoi.

– Olin todella ilahtunut siitä, kuinka varovasti miehistö kohteli Valtteria. Puuveneeseen tulee niin helposti kolhuja. Muutenkin kaikki sujui todella hyvin, Maria kiittää.

– Erityisen hienoa oli, että äitini pääsi pelastusveneeseen matkan ajaksi, Maria jatkaa. – Ei sitä joka päivä meripelastajien kyytiin pääse. Palvelua yli odotusten!

Valtterin konevika saatiin korjattua ja moottori on pelannut sen jälkeen loistavasti.

Älä epäröi pyytää apua

Moni vesillä pienempiin ongelmiin joutunut empii Marian tavoin, kehtaako pyytää apua meripelastajilta. Kyllä kehtaa. Juuri sellaisia tilanteita varten Trossi-järjestelmä on olemassa. Pieni ongelma aiheuttaa helposti suurempia, ja kiireetön tilanne voi muuttua hätätilanteeksi, jollei apua saa ajoissa.

Hätätilanteessa soita 112 tai 0294 1000

Kiireettömät avunpyynnöt 0800 30 22 30.

Lue lisää Mariasta ja Valtterista TROSSI-jäsenlehdestä!