Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran vapaaehtoisilla ennätyskiireinen juhannus

Vapaaehtoiset meripelastajat riensivät apuun vesillä juhannusviikonlopun aikana 176 kertaa. Juhannus oli kiireisin Meripelastusseuran historiassa.

Meripelastusseuran juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti päättyi eilen illalla. Torstaista sunnuntaihin vapaaehtoiset meripelastajat hoitivat vesillämme 176 pelastus- ja avustustehtävää, mikä oli yli 20 tehtävää enemmän kuin viime vuonna. Valtaosa tehtävistä oli eriasteisia avustustehtäviä. Kaikkiaan vapaaehtoisilta sai apua 415 ihmistä ja 136 alusta.

Kiireisin meripelastajien juhannus oli Suomenlahdella, missä kertyi kaikista tehtävistä reilu kolmannes. Eniten tehtäviä hoitivat Espoon, Helsingin, Turun ja Kotkan meripelastusasemat, ja eniten havereita sattui lauantaina.

Puolet kaikista tehtävistä aiheutti veneen tekninen vika tai huollon laiminlyönti. Lähes 40 prosentissa syynä oli merimiestaidollinen virhe, virhearviointi tai suoranainen huolimattomuus. Meripelastajat kannustavatkin veneilijöitä valmistautumaan vesille lähtöön huolellisesti, kertaamaan hyvät merimiestaidot sekä ottamaan muut vesilläliikkujat huomioon.