Siirry pääsisältöön

Raumalle uusi pelastusvene

Tänään kastettiin Rauman Syväraumanlahden satamassa uusi pelastusvene, joka sai nimekseen Merihelppi. Rauman Meripelastusyhdistyksen käyttöön tuleva alus aloittaa päivystyksen heinäkuun lopulla.

Kuvassa uutta pelastusvenettä kastamassa kummina toiminut, LähiTapiolan Lännen korvausjohtaja Kirsi Kivikaarre sekä Rauman yhdistyksen puheenjohtaja Tuomas Kaitila.

Merihelppi on rungoltaan 8,6 metriä pitkä, 2,8 metriä leveä ja se on varustettu kahdella 250 hevosvoiman perämoottorilla. Alumiinirunkoisessa veneessä on perustason meripelastus- ja ensiapuvarustus. Merihelpin huippunopeus on yli 45 solmua ja matkanopeus 35 solmua. Vene rakennettiin Kewatec Aluboatin telakalla Kokkolassa.

 

Lähitulevaisuudessa Suomen Meripelastusseura kilpailuttaa useamman PV2-veneen sarjan.

Merihelppi matkalla Kokkolasta Raumalle. Veneen huippunopeus on yli 45 solmua.

– Raumalle sijoitettavan PV248 Merihelpin avulla keräämme kokemuksia valmiin ammattivenekonseptin hyödyntämisestä pelastusveneen aihiona. PV2-veneiden on tarkoitus olla tulevaisuuden pelastusveneluokka, joka soveltuu miehityksen, ylläpidon ja kustannusten puolesta myös pienempien yhdistysten käyttöön, kertoo Meripelastusseuran tekninen päällikkö Taneli Mauno.

 

Rauman uusi pelastusvene on Rauman Meripelastusyhdistyksen ja Reijo Rautauoman säätiön yhteinen hanke, jota tuki lisäksi LähiTapiola.