Siirry pääsisältöön

Vuoden alusvastaava Pekka Yrttiaho Espoosta

Meripelastusseura on nimittänyt vuoden 2019 alusvastaavaksi Pekka Yrttiahon Espoon Meripelastajista.

Yrttiaho on toiminut Espoossa kalustovastaavana vuodesta 2017 lähtien ja sitä ennen huolehtinut useita vuosia aluksista Espoon- ja Porkkalan yhdistyksissä.

Pekka Yrttiahon tietämys pelastusalusten tekniikasta on laaja. Yrttiahon asiantuntemuksen avulla Espoossa voidaan seurata laitteiden kuntoa ja tehdä huoltotoimenpiteitä jo ennen varsinaista rikkoutumista sekä tarvittaessa muuttaa laitteiden käyttötapoja.

Pekka Yrittiaho on nostanut pitkäjänteisesti esiin huoltotöiden tärkeyttä. Hänen ansiostaan Espoon meripelastajat osaavat paremmin huolehtia laitteistaan, ja ne ovat luotettavampia ja kestävät pitempään.

Pitäessään huolta Espoon aluskalustosta, on Yrttiaho samalla kouluttanut alusvastaavia ja muita miehistön jäseniä alusten kunnossapidossa. Hän on erittäin kärsivällinen kouluttaja ja selittää asiat riittävän selkeästi myös sellaisille, joille männät, suuttimet ja turboahtimet ovat tuntemattomampia termejä.

Pekka Yrttiaho on ollut myös mukana kehittämässä Meripelastusseuran alustekniikkakurssia sekä toiminut seuran konemies- ja konemestarikursseilla kouluttajana vuodesta 2011 saakka.