Siirry pääsisältöön

Anna sydämesi puhua – lahjoita sydäniskuriin Tekojen Tiistaina

Tukesi sydäniskuriin voi tehdä sinusta hengenpelastajan

Sydäniskuri = 1 800 € | Ihmishenki = Korvaamaton

Kun sydän pysähtyy, alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan. Jokainen minuutti on tärkeä. Sydänpysähdyksessä sydän alkaa yleensä väristä, koska sydämen sähköiset signaalit häiriintyvät. Sydän ei enää pysty pumppaamaan verta ja happea muualle elimistöön. Sydäniskurin antama sähköimpulssi auttaa palauttamaan sydämen sykkeen.

Tavoitteenamme on tänään Tekojen Tiistaina hankkia yksi sydäniskuri lisää vapaaehtoisten meripelastajien käyttöön.

Tee lahjoitus keräystilillemme FI35 1572 30000 27011 tai anna hyväntahtosi näkyä Facebookin #TekojenTiistai -varainkeruukampanjasivuillamme bit.ly/sydaniskuri.

Kaikilla Suomen Meripelastusseuran 60 pelastusasemalla ja 135 meripelastusaluksella ylläpidetään ensiapuvalmiutta. Tämä tarkoittaa vapaaehtoisten miehistöjen jatkuvaa kouluttamista, alusten riittävää ensiapuvarustusta ja ensiapuvalmiuksien varmistamista säännöllisillä harjoituksilla.

Pelastusaluksilla on Suomen Meripelastusseuran katsastusjärjestelmän mukainen ensiapuvälineistö, joista yhtenä olennaisena ensiapuvarusteena on defibrillaattori. Kaikissa Meripelastusseuran aluksissa ei vielä ole sydäniskuria.

Viime vuonna pelastimme 46 henkeä todennäköiseltä menehtymiseltä
Lähdimme pelastustehtäviin kaikkiaan 1 948 kertaa ja autoimme 3 776 vesilläliikkujaa. Veteen äkillisesti pudonnut henkilö saa usein kylmäshokin. Tämä voi johtaa kammiovärinään. Sydäniskuria tarvitaan pelastusaluksilla säännöllisesti.

Tuellasi voimme pelastaa henkiä! Auta meitä auttamaan. Koska ihmishenki on korvaamaton.

Rahankeräyslupa nro RA/2019/609. Lupa on voimassa 15.9.2019-14.9.2021 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kansainvälinen #GivingTuesday ja sen suomalainen vastine #TekojenTiistai on kampanja, joka muistuttaa ihmisiä antamisen ja yhteisön voimasta. #TekojenTiistaihin voivat kaikki tulla mukaan omalla tavallaan, pienin tai suurin teoin. #GivingTuesday ajoittuu marras-joulukuun vaihteeseen, jolloin Amerikassa juhlitaan kiitospäivää. #TekojenTiistai on heti Black Fridayn ja Cyber Mondayn jälkeen muistuttamassa ihmisiä tekojen ja antamisen tärkeydestä vastapainona kulutukselle. Vuoden 2019 Tekojen Tiistai on tänään 3. joulukuuta.