Siirry pääsisältöön

Valtakunnallisten meripelastustaitokilpailujen voitto Valkeakoskelle – Nuorten voitto Raaheen

Konnevedellä tänään pidetyt Meripelastusseuran 34. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti SMPS Pirkanmaata edustanut Valkeakosken pelastusaseman joukkue, jonka muodostivat Kimmo Peltonen, Aku Virjula ja Tuomas Mäkinen.

 

Toiseksi kilpailussa sijoittui SMPS Pohjois-Karjalan joukkue kilpailijoinaan Ere Puruskainen, Ilari Hatakka ja Tytti Alastalo.

 

Kisan kolmannen sijan otti Rajavartiolaitoksen Suomenlahden Merivartioston joukkue kilpailijoinaan Janne Hissa, Tommi Lehto ja Ville Närvänen.

 

Kilpailurata koostui kuudesta tehtävärastista. Rastien teemat olivat navigointi, viestiliikenne, merimiestaito, vedestä pelastaminen, ensiapu sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden henkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kisoihin osallistui yhteensä 18 kolmihenkistä joukkuetta, joista 16 edusti vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 2 viranomaisia.

Nuorten voitto Raahen junnut 1:lle

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Raahen Meripelastusyhdistystä edustanut  Raahen junnut 1 -joukkue kilpailijoina Venla Puru, Jenny Puhto ja Mira Malo.

Raahen junnut 1 -joukkue kilpailijoina Venla Puru, Jenny Puhto ja Mira Malo.

 

Toiseksi sijoittui Porkkalan joukkue kilpailijoinaan Miki Laasio, Jussi Virtanen ja Daniel Ruotsi.

 

Kolmanneksi sijoittui Raahen Meripelastusyhdistyksen Raahen junnut 2 -joukkue, jossa kilpailivat Lauri Forsén, Miro Välijärvi ja Wiljami Alhonen.

 

Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut ovat meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma. Konneveden upea luonto toimi nyt ensimmäistä kertaa kilpailujen näyttämönä. Konnevedellä tapahtuu muutenkin tänä vuonna paljon, kun järvipelastajat saavat syksyllä uuden PV3-luokan pelastusaluksen vilkkaita matkailuvesiä turvaamaan.

34. meripelastustaitokilpailujen tulosluettelo löytyy kisasivuilta, http://mptk2019.fi/.