Siirry pääsisältöön

Meripelastajat kilpailevat lauantaina Konnevedellä

Meripelastajat eri puolilta maata kokoontuvat viikonloppuna Konnevedelle Meripelastusseuran 34. valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin. Kisat käydään Konneveden satamassa lauantaina klo 7-16.

– Meripelastustaitokilpailuissa arvioidaan tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä, kun vesillä pelastetaan ihmisiä, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström. – Tarkoituksena on myös kehittää miehistöjen pelastustaitoja, lisätä oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata alan eri toimijoiden tasoa keskenään. Verkostoitumista ja mukavaa yhdessäoloa unohtamatta.

Kilpailujen tehtävärastien aiheina ovat ensiapu, merenkulku, vedenvarasta nosto, viestiliikenne, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä.

Aikuisten kilpailujen yhteydessä järjestetään Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille omat kisat. Junnujen kilpailurastien aiheet omat samat kuin aikuistenkin, mutta tehtävät ovat hieman kevennettyjä.

Konnevedelle on tulossa kilpailemaan 18 kolmihenkistä joukkuetta, joista 16 edustaa vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 2 viranomaisia. Nuorten sarjaan on ilmoittautunut 6 junnujoukkuetta.

Ensimmäinen joukkue lähtee liikkeelle klo 7 ja viimeistä odotetaan maaliin klo 16. Tulokset julkistetaan klo 18 mennessä.

Kilpailujen omille sivuille pääset tästä. Kuvia ja kuulumisia kisapäivästä julkaistaan myös sosiaalisessa mediassa, www.facebook.com/meripelastus ja IG: meripelastusseura.

Näyttävä tapahtuma luodaan yhteistyönä

– Kilpailurata sijoittuu Konneveden satamaan ja tehtävärasteja on sekä vesillä että satama-alueella, kertoo kilpailunjohtaja Henri Hedman Konneveden Järvipelastajista. – Myös vesillä suoritettavia rasteja on mahdollista seurata rannalta. Satamassa on päivän aikana paljon muutakin ohjelmaa koko perheelle.

Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma. Kilpailut pidetään vuorovuosin rannikolla ja sisävesillä. Tämän vuoden kisojen järjestämisestä vastaa Meripelastusseuran paikallisyhdistys, Konneveden Järvipelastajat yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Kilpailujen järjestäminen on pienelle yhdistykselle suuri ponnistus, sanoo Jori Nordström. – On todella hienoa, kuinka paljon alueellisia eri alojen toimijoita on lähtenyt mukaan kisoja toteuttamaan ja tukemaan. Yhteistyössä on todella voimaa.

Konneveden upea luonto toimii nyt ensimmäistä kertaa kilpailujen näyttämönä. Konnevedellä tapahtuu muutenkin tänä vuonna paljon, kun järvipelastajat saavat syksyllä uuden PV3-luokan pelastusaluksen vilkkaita matkailuvesiä turvaamaan.

Lue blogi Konnevedeltä.