Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoisilla meripelastajilla kiireinen juhannus

Päivystys jatkuu avovesikauden loppuun

Vapaaehtoisten meripelastajien juhannuspäivystys, Operaatio Meritähti päättyi eilen illalla. Viikonlopun aikana Meripelastusseuran miehistöt suorittivat eri puolilla maata 183 pelastus- ja avustustehtävää, joissa apua sai yhteensä 440 ihmistä.

Juhannus oli vapaaehtoisille meripelastajille todella kiireinen. Tehtävämäärä kasvoi viime vuodesta lähes 50 prosenttia. Vilkkaimmat vesistöt olivat Suomenlahti, Saimaa sekä Päijänne ja Kokemäenjoen alue. Eniten tehtäviä kertyi Lahden Järvipelastajille ja Helsingin Meripelastusyhdistykselle. Myös Saimaalla toimivien Etelä-Saimaan yhdistyksen ja Savonlinnan Järvipelastajien miehistöillä piti kiirettä.

Juhannuspäivystys on ohi, mutta vapaaehtoiset meripelastajat jatkavat päivystystä vesilläliikkujien turvana avovesikauden loppuun. Kiireettömiin avunpyyntöihin tarkoitettu Trossi-numero 0800 30 22 30 palvelee 31.10. asti. Hätätilanteessa tulee soittaa aina hätänumeroon 112 tai meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 (merialueella).

(Artikkelikuva: FSRS Ekenäs sjöräddare – SMPS Tammisaaren meripelastajat)