Siirry pääsisältöön

Erkki Aho pitää huolta, että vapaaehtoiset meripelastajat pysyvät vesillä

Suomen Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden alusvastaavaksi 2018 Erkki Ahon Oulun Meripelastajista. Aho tekee tärkeää vapaaehtoistyötä huolehtien, että alueen vapaaehtoisten meripelastajien alukset pysyvät kunnossa valmiina auttamaan pulaan joutuneita.

Tänä keväänä 60 vuotta täyttävä Erkki Aho on ollut mukana vapaaehtoisessa meripelastustoiminnassa 1980-luvun puolivälistä. Tällä hetkellä hän toimii päällikkönä kaikissa Oulun Meripelastajien pelastusaluksissa: Toppilassa, Varjakassa ja AV01-apuveneessä. Yhdistyksen alusten kunnossapidosta hän on vastannut alusvastaavan tehtävässä 1990-luvun alusta lähtien.

Erkki Aho tekee vapaaehtoistyötä myös valtakunnallisesti Meripelastusseuran aluskaluston ylläpitämisen ja kehittämisen eteen. Pohjanlahden alueen vapaaehtoisena katsastajana Erkki on toiminut vuodesta 2003, ja Seuran alustoimikunnassa hän on jakanut monipuolista osaamistaan ja kokemustaan vuodesta 2015.

– Erkki on pitkän linjan venemies, joka ei ole koskaan pelännyt liata käsiään tai tarttua jakoavaimeen. Jos homman on voinut tehdä itse, Erkki on sen tehnyt, kertoo Meripelastusseuran alustarkastaja Taneli Mauno. – Hän on hoitanut huolellisesti ja kustannustehokkaasti Oulun Meripelastajien aluskalustoa vuosien ajan.

Vuoden alusvastaava palkittiin nyt kolmatta kertaa.

– Haluamme huomioida myös niitä aktiivisia vapaaehtoisia, jotka toimivat ulospäin näkyvän meripelastustoiminnan taustalla, ja joiden työpanosta ilman ei koko toiminta olisi mahdollista, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.