Siirry pääsisältöön

Perämerellä harjoitellaan etsintää ja pelastusta pimeässä

Länsi-Suomen merivartiosto järjestää PIMIÄ 2018 -meripelastusharjoituksen Perämerellä, Kemin ja Tornion edustalla tänään klo 17.00 alkaen

Harjoitukseen osallistuu viranomaisia ja vapaaehtoisia meripelastajia Perämeren rannikolta laajasti. Mukana on meripelastajia Oulusta, Kiviniemestä ja Meri-Lapista. Viranomaisia harjoitukseen osallistuu Oulun ja Lapin poliisilaitoksista sekä Lapin pelastuslaitoksesta. Järjestävältä puolelta osallistuvat yksiköt Virpiniemen ja Kemin merivartioasemilta. Yhteensä harjoittelemassa on noin 40 henkilöä.

Etsintää pimiässä

Harjoituksen aiheena ovat merialueella tapahtuva etsintä pimeän aikaan ja siihen liittyvät pelastustoimet. Harjoituksen aikana on mahdollista, että etsintäalueella käytetään valkoisia valaistusraketteja tai muita valkoisia valonlähteitä. Oikeita hätämerkinantovälineitä, kuten punaisia laskuvarjoraketteja, joiden käyttö on sallittua vain hätätilanteessa, ei harjoituksessa käytetä.

Kuvat Markku Tamminen