Siirry pääsisältöön

Etelä-Saimaalle uusi apuvene

Lappeenrannassa asemapaikkaansa pitävä Etelä-Saimaan yhdistys sai keskiviikkona uuden apuvene-luokan pelastusaluksen. Veneen nimeksi tulee Kaukas alueen vapaaehtoisen meripelastustoiminnan pitkäaikaisen ja merkittävän tukijan, UPM Kaukaan mukaan.

Uusi apuvene on Rapasaaressa jo valmiudessa, mutta sen varsinainen ensimmäinen päivystyskausi alkaa keväällä 2019. Vene korvaa aiemmin Lappeenrannassa käytössä olleen, vuosimallia 1989 olevan AV Lähiveneen, josta luovutaan tämän kauden päätyttyä.

Kuva Oliver Kuustonen.

SMPS Etelä-Saimaa operoi Lappeenrannasta käsin kahdella aluksella. Alukset ovat PV Willimies ja ensi kauden alusta uusi AV Kaukas. Lisäksi yhdistyksellä on harjoitusalus Jopi. Eri tyyppiset alukset mahdollistavat pelastustoiminnan hyvinkin erilaisissa olosuhteissa täydentäen näin toisiaan.

Kausi 2018 on ollut Etelä-Saimaan yhdistyksen 49-vuotisen historian kiireisin. Pelastus- ja avunantotehtäviä on ollut 75, jonka lisäksi yhdistys on hoitanut 28 erilaista valistus- ja ennaltaehkäisevää tehtävää.

Meripelastusseuran vuonna 2016 Oy Petor Ab:lta tilaamien yhdeksän apuveneen kaikki veneet on nyt vastaanotettu. Veneiden rahoitukseen voi vielä osallistua liittymällä Meripelastajaheimoon. Lue lisää ja tule mukaan!

Meripelastajaheimo