Siirry pääsisältöön

Trossi-palvelunumeron päivystys päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-palvelunumeron päivystyskausi päättyy kuluvan vuoden osalta 31.10. Vaaratilanteessa vesillä saa edelleen apua merialueella meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000 ja sisävesillä hätänumerosta 112.

Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen Seuran yksiköille. Kaudella 2018 numeron kautta tuli 493 hälytystä tehtävään.

Palvelunumero päivystää ympäri vuorokauden 1.5.-31.10., ja siihen soittaminen on maksutonta. Palvelun Meripelastusseuralle tuottaa Falck Oy.

Myös Meripelastusseuran vapaaehtoisten pelastusalusten päivystyskausi päättyy asteittain marraskuun aikana paikallisyhdistyksestä riippuen. Seuran miehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1893 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3628 ihmistä ja 1578 alusta. Kasvua edellisestä vuodesta on lähes 30 prosenttia. Lopulliset tarkistetut tilastot julkaistaan ensi vuoden alussa.

Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistyksillä on yhteensä 60 pelastusasemaa ympäri maata, ja niissä 134 pelastusalusta. Kaikki alusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.

Trossi lahjaksi isälle!

Tiesithän, että Trossi-jäsenpalvelun voi ostaa myös lahjaksi? Lue lisää!

Trossi lahjaksi