Siirry pääsisältöön

Meripelastajien 50. alusparaati merellä menehtyneiden muistoksi

Vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla jo 50:ttä kertaa Helsingissä pyhäinpäivänä 3. marraskuuta klo 12. Mukana on myös Finnpilotin luotsivene. Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa.

Yhteensä 11 alusta lähtee ohimarssille Hernesaaren kärjestä ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiran rannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Paraatia johtaa tänä vuonna poikkeuksellisesti Finnpilotin luotsivene viimetalvisen luotsiveneonnettomuuden muistoa kunnioittaen.

Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Ursinin kalliolla. Kunniakäynti ja meripelastusalusten paraati järjestetään tänä vuonna 50:ttä kertaa.

Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin klo 13.00-14.30. Laiturialueella on myös Meripelastusseuran esittelyteltta, jossa on myynnissä kannatustuotteitamme. Tervetuloa tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia sekä hankkimaan samalla joulukortit ja Meripelastuskoira Köpi joulupukin konttiin!

Paraatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä Finnpilotin luotsivene, PR Jenny Wihuri (Helsinki), PV Emmi (Espoo), PV Aktia (Porkkala), PV Degerby (Loviisa), PV Mikrolog III (Helsinki), PV Securitas (Porvoo), PV Barona (Porkkala), PV Westhouse (Espoo), PV Furuno (Espoo) ja PV Kotka (Kotka).