Siirry pääsisältöön

Kuuma veneilykesä täytti Uivan laiturit

Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 16.-19.8. vieraili 12 623 veneilystä kiinnostunutta kävijää. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 12 %. Loppuunmyydyllä alueella esittäytyi 150 näytteilleasettajaa ja 260 venettä.

Suomen Meripelastusseuralta Uivassa oli esillä Helsingin Meripelastusyhdistyksen PV5-luokan pelastusalus Rautauoma sekä Espoon Meripelastajien PV4-luokan alus Emmi ja PV1-luokan Westhouse. Esittelijöinä toimivat pääkaupunkiseudun vapaaehtoiset miehistönjäsenet.

Paikalla olleet pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistykset kuuluvat Meripelastusseuran eniten pelastus- ja avunantotehtäviä vuosittain suorittaviin paikallisyhdistyksiin. Pääkaupunkiseudulla tehtäviä on kertynyt tähän mennessä yhteensä 168 ja niissä 443 henkilöä on saanut avun. Koko maassa Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat kuluvalla kaudella hoitaneet 58 yhdistyksessä yhteensä 1492 tehtävää, joissa eriasteista apua on saanut 3053 ihmistä.

Lauantai-iltapäivällä Meripelastusseuran laituri oli Uivassa osan aikaa tyhjillään, sillä PV Rautauoma joutui hoitamaan viisi pelastus- ja avustustehtävää oman Uiva-esittelyvuoronsa aikana. Vastaavasti PV Emmi lähti lauantaina kerran Uiva-vuoronsa aikana avustustehtävään. Vapaaehtoiset meripelastajat tekevät meripelastustyötä pyyteettömästi ilman mitään taloudellista korvausta.

Vesijettien rekisteröinnit kasvoivat lähes 50 prosenttia ja moottoriveneiden kasvussa pieni pudotus

Finnboatin mukaan vesijettien suosion huima nousu on vienyt kotimaan venemarkkinat seitsemän prosentin kasvuun alkuvuonna. Vesijettejä rekisteröitiin Suomeen heinäkuun loppuun mennessä yli 900 kappaletta, joka oli lähes 300 jettiä edellisvuotta enemmän.

Rekisteröintitilastojen suosikki on yhä viisimetrinen ja 30-60 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pulpettivene. Alumiiniveneiden osuus rekisteröidyistä perämoottoriveneistä on huomattava. Moottoriveneitä rekisteröitiin alkuvuoden aikana reilut 2200 kappaletta ja määrä jäi 4 % edellisvuotta pienemmäksi. Vastaavana aikana on rekisteröity 12 purjevenettä ja moottoripurjehtijaa.

Meripelastajien tilastojen mukaan tänä vuonna on autettu 1186 kertaa huvivenettä ja 16 vesijettiä. Vesijettien kasvu ei näy erityisenä piikkinä meripelastajien pelastustilastoissa.

Trossi-palvelunumero auttaa

Veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen perustettu Trossi-palvelunumero 0800 302230 palvelee ympärivuorokautisesti 30.10.2018 saakka.

Vaaratilanteissa sisävesillä tulee soittaa hätänumeroon 112 ja merialueella meripelastuskeskuksen hälytysnumeroon 0294 1000.

Turvallista veneilysyksyä!