Siirry pääsisältöön

Meripelastustaitokilpailujen voitto Helsinkiin – Nuorten voitto Porkkalaan

Raahessa tänään pidetyt Meripelastusseuran 33. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Helsingin Meripelastusyhdistystä edustanut Team 42, jonka muodostivat Pasi Raatikainen, Fredrik Stenius ja Maria Hyttinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Merikadetit kilpailijoina Aleksi Alho, Janne Hissa ja Eetu Viljakainen, sekä kolmanneksi Keski-Suomen Maastopelastus kilpailijoina Joonas Kiili, Tero Mansikkaviita ja Pekka Wartiainen.

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), vesipelastus, viestiliikenne, ajankohtainen meripelastustehtävä (koneoppi), ensiapu sekä merimiestaito. Kisoissa testattiin myös joukkueiden fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä.

Team 42: Pasi Raatikainen, Fredrik Stenius ja Maria Hyttinen.

Kisoihin osallistui yhteensä 23 kolmihenkistä joukkuetta, joista 17 edusti vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 6 viranomaisia ja muita alan toimijoita.

Nuorten voitto Porkkalaan

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Porkkalan joukkue kilpailijoina Miki Laasio, Aapo Saranpää ja Daniel Ruotsi. Toiseksi sijoittui Raahen junnut (Miro Välijärvi, Venla Puru ja Julius Orava) ja kolmanneksi Parainen (Miro-Aaron Komppa, Lauri Mattila, Valtteri Pinnioja).

Porkkalan joukkue: Miki Laasio, Aapo Saranpää ja Daniel Ruotsi.

Molemmat kilpailut pidettiin aivan Raahen keskustassa ja niiden järjestämisestä vastasi Raahen Meripelastajat, joka vietti kilpailujen yhteydessä myös 50-vuotisjuhlaansa. Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma.

Kilpailujen tulosluettelo löytyy kisasivuilta.