Siirry pääsisältöön

Valtakunnallisten meripelastustaitokilpailujen voitto Turkuun

Naantalissa tänään pidetyt Naantalin Seudun Meripelastajien yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa järjestämät 37. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Turun Meripelastusyhdistyksen ABBA-joukkue, jonka muodostivat Joni Laasio, Miki Laasio ja Sami Nurmi.

Toiseksi kilpailuissa sijoittui Etelä-Samaan joukkue kilpailijoina Toni Kolhonen, Outi Kolhonen ja Hanna Venäläinen sekä kolmanneksi Suomenlahden Merivartiosto kilpailijoina Ville Hytönen, Eero Saarnisto ja Tuukka Varakas.

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), vedestä pelastaminen, viestiliikenne, ensiapu, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden henkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kisoihin osallistui yhteensä 13 kolmihenkistä joukkuetta, joista 11 edusti vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 2 viranomaisia.

Nuorten voitto Helsinkiin

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13-16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti HMPY:n junnut Helsingistä kilpailijoina Liisa Kauppinen, Manu Kalke ja Stefan Nikitin. Toiseksi sijoittui Team Espoo (Tuomas Kaira, Onni Kaipiainen ja Veeti Sahuri) ja kolmanneksi Empy 1 (Konsta Nousu, Leevi Kirsi ja Juho Karttunen). Molemmat Espoosta.

Jo vuodesta 1986 lähtien järjestetyt meripelastustaitokilpailut on meripelastusalan merkittävin vuotuinen tapahtuma. Naantali toimi jo toista kertaa kilpailujen näyttämönä.

Suomen Meripelastusseura on vuonna 1897 perustettu vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Meripelastusseuralla on rannikolla ja sisävesillä 59 pelastusasemaa, 135 pelastusvenettä ja yli 1400 vapaaehtoista miehistönjäsentä. Viime vuonna apuun lähdettiin yhteensä 1784 kertaa ja apua sai yli 3000 ihmistä. Tänä vuonna on suoritettu jo yli 1500 tehtävää.

Suomen Meripelastusseuran suojelijana toimii Tasavallan presidentti Alexander Stubb.