Siirry pääsisältöön

Turvallisempi tulevaisuus vesillä: VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja käynnistyy

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Suomen Meripelastusseura ovat käynnistäneet sosiaalisen median kampanjan VesiturvallisuusLähettiläät, jonka tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta ja ymmärrystä turvallisesta vesillä liikkumisesta.

Vesiturvallisuuskampanja ei ole pelkästään tiedonjakoa; se on strateginen aloite, joka keskittyy vesiturvallisuusasenteiden ja toimintatapojen parantamiseen. Kampanjan sydämenä toimii monialainen joukko VesiturvallisuusLähettiläitä. Lähettiläät heijastavat vesillä liikkuvien ihmisten kirjoa: mukana on niin nuoria kuin vanhempia, naisia ja miehiä, pelastusalan ammattilaisia ja vapaaehtoisia, kouluttajia sekä eräoppaita.

VesiturvallisuusLähettiläät ovat intohimoisia vesillä liikkujia, joilla on vahva halu edistää turvallisuutta vesillä.
Ideana on, että VesiturvallisuusLähettiläät jakavat paitsi tärkeää tietoa ja turvallisuusvinkkejä, myös henkilökohtaisia tarinoita ja tunnelmiaan vesiltä. Päätoimisena julkaisualustana toimii SUH:n Viisaasti Vesillä -kampanjan sosiaalisen median kanavat @viisaastivesilla ja Suomen Meripelastusseuran Instagram-tili @meripelastusseura.

Kampanjan tavoitteet ovat selkeät ja kunnianhimoiset:

  • Edistää vesiturvallisuustietoisuutta: Tavoitteena on lisätä yleisön tietoisuutta vesiturvallisuudesta ja siihen liittyvistä riskeistä, mutta samalla korostaa myös vesillä liikkumisen iloja ja mahdollisuuksia. Haluamme varmistaa, että viestimme on positiivinen ja kannustava.
  • Rohkaista turvalliseen vesillä, vedessä ja veden äärellä liikkumiseen: Kannustamme vesiturvallisuusasenteeseen, hankkimaan oikeat varusteet ja noudattamaan turvallisuusohjeita. Tavoitteena on, että jokainen vesillä liikkuja tietää, miten toimia turvallisesti.
  • Rakentaa yhteisöllisyyttä ja jakaa kokemuksia: Haluamme luoda yhteisön, joka jakaa kokemuksiaan, vinkkejään ja tietoa vesiturvallisuudesta. Yhteisö toimii tukena ja inspiraationa kaikille siitä kiinnostuneille.

VesiturvallisuusLähettiläät -kampanjaa voit seurata SUH ja Meripelastusseuran sosiaalisen median kanavissa.

Uudet VesiturvallisuusLähettiläät ovat:

Teemu Valkonen (@pelastajateemu): Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastaja ja SUH:n hengenpelastuskouluttaja, joka tuo esiin pelastusalan näkökulman vesiturvallisuuteen.

Heli Halava (@helihalava): Vesi- ja jääturvallisuusvaliokunnan jäsen, vesiliikunnan ammattilainen ja vapaapalokuntalainen, joka tuo esiin käytännön vinkkejä ja omia kokemuksiaan turvallisesta vesillä liikkumisesta.

Tuomo Rasimus (@tuomo.rasimus): Luonnossa liikkumisen intohimoinen harrastaja, joka puhuu vahvasti vesiturvallisuuden puolesta.

Jani Ollikainen (@janiolikkainen): Saaristomerellä paljon liikkuva kalastusopas, joka tuo esiin vesiturvallisuusvinkkejä kalastajille ja muille vesillä liikkujille.

Vuokko Vuorela (@vuokko.karoliina): Vapaaehtoinen meripelastaja ja aktiivinen luonnossa liikkuja, joka korostaa turvallisuuden merkitystä nuorille.

Oula-Matti Peltonen (@oulamattipeltonen): Koulutettu turvallisuusasiantuntija ja luonto- sekä seikkailuliikunnan opettaja, joka yhdistää ammattitaitonsa ja intohimonsa vesiturvallisuuden edistämiseen.

Katariina Linha (@uimaopekatariina): Uimaopettaja ja SUH:n hengenpelastuskouluttaja, joka jakaa intohimoaan uimataidon ja vesiturvallisuuden edistämisen parissa.

Miikka Kallio (@miikka.kallio): Suomen Ladun vuoden innostaja, intohimoinen meloja ja suppailija, joka jakaa intohimoaan ja asiantuntemustaan vesillä liikkumisesta.

Marja Kares-Oksman (@avecmarja): Erä- ja luonto-opas, huviveneilijä sekä melontaohjaaja, joka jakaa tietoa ja kokemuksiaan turvallisesta vesillä liikkumisesta.

Eva-Lotta Backman (@elbaadventures): Melonnan kokenut kouluttaja ja intohimoinen avovesiuimari, joka jakaa tietotaitoaan ja innostustaan turvalliseen vesillä liikkumiseen.

VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja on SUH:n ja Meripelastusseuran sitoutumista vesiturvallisuuden edistämiseen. Seuraamalla kampanjaa, saat arvokasta tietoa ja vinkkejä turvalliseen vesillä liikkumiseen. Liity mukaan jakamaan tietoa ja kokemuksia – yhdessä teemme Suomesta vesiturvallisemman.