Siirry pääsisältöön

Uusi pelastusalus Helsinkiin

Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen. Helsingin Meripelastusyhdistyksen käyttöön sijoitettu alus kastettiin eilen 29.5. Helsingin Eteläsatamassa ja sai nimen Aisko. Vene korvaa vuonna 2019 valmistuneen vastaavan aluksen, joka on jo useamman vuoden ollut Meripelastusseuran eniten tehtäviä suorittava yksikkö.

Kymmenmetrinen vesisuihkupropulsiolla varustettu pelastusvene yltää 35 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

– Suomenlahti ja erityisesti pääkaupunkiseutu on Meripelastusseuran kiireisintä toiminta-aluetta. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Helsinkiin uuden tehokkaan ja monenlaisiin tehtäviin soveltuvan pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Helsingin Meripelastusyhdistyksen toimintaedellytyksiä ja siten alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta entisestään, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Nyt vastaanotettu pelastusvene on kahdeksas ja viimeinen Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentaman PV3-luokan venesarjan aluksista.

Uuden pelastusveneen kummina toimi professori Johanna Mäkelä ja Aiskon miehistöineen siunasi rovasti Sakari Lehmuskallio.