Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran hallitukseen haetaan ehdokkaita kaudelle 2024–2026

Meripelastusseuran valtuuston 19.11. pidettävässä syyskokouksessa valitaan seuran hallituksen jäsenet kaudelle 2024–2026 erovuoroisten tilalle. Valtuuston keväällä 2021 henkilövaaleja valmistelemaan asettama ehdollepanotoimikunta hakee nyt hallitusehdokkaita.

Erovuorossa ovat Pertti Helaniemi, Kimmo Kivisilta ja Kristian Rehnström. Heistä jatkokaudelle ovat käytettävissä Helaniemi ja Rehnström. Kivisilta ei ole käytettävissä.

Meripelastusseuran sääntöjen mukaan (6 §) hallitukseen kuuluu seuran puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja seitsemän (7) muuta jäsentä. Käytännössä noin puolet jäsenistä edustaa aktiivista vapaaehtoiskenttää ja puolet yrityselämää. Hallituksessa ei ole kuitenkaan alueellista edustusta, vaan näkökulmana aina koko maa.

Meripelastusseuran hallituksessa tarvitaan tulevalla kaudella erityisesti kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja ymmärrystä poliittisesta päätöksentekoprosessista sekä kykyä ja näkemystä strategiseen suunnitteluun. Hallituskaudella uusitaan Meripelastusseuran strategia. Lisäksi ehdokkailta toivotaan järjestötoiminnan ja hallitustyöskentelyn tuntemusta.

Lisäksi tulee huomioida, että Meripelastusseuran hallituksen tehtävä on myös edistää sukupuolten tasa-arvoa ja varmistaa naisten ja miesten tasapuolinen edustus seuran hallinnossa.

Hallitusehdokkaita pyydetään täyttämään 31.8.2023 mennessä Webropol-kyselylomake osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/54C6863CF4C70B49. Mukaan voi liittää myös CV:n.

Lisätietoja antaa tarvittaessa ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Kristiina Jakobsson, kristiina.jakobsson@kll.fi.

Ehdollepanotoimikunnan laatima ehdokasasettelu lähetetään valtuuston syyskokouksen kokouskutsujen mukana.