Siirry pääsisältöön

Kiireinen kausi lopuillaan – Trossi-päivystys päättyy 31.10.

Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun toimintakausi ja palvelunumeron päivystys päättyy sunnuntaina 31.10. Vapaaehtoiset meripelastajat ovat kuitenkin vesilläliikkujien turvana pitkälle marraskuulle.

Vapaaehtoiset meripelastajat on hälytetty apuun tänä vuonna 2059 kertaa. 20 ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut yli 4000.

Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero vastasi kauden aikana lähes 1700 puheluun ja Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia avustuksia suoritettiin 616. Trossi-järjestelmän avulla voidaan ehkäistä joka vuosi useissa kymmenissä tapauksissa kiireettömän ongelmatilanteen kehittyminen hätätilanteeksi.

Trossi-palvelunumero on tarkoitettu veneilijöiden kiireettömien avunpyyntöjen välittämiseen Meripelastusseuran vapaaehtoisille yksiköille. Palvelunumero 0800 30 22 30 päivystää ympäri vuorokauden 1.5.-31.10., ja siihen soittaminen on maksutonta.

Vapaaehtoisten meripelastusasemien päivystys päättyy asteittain marraskuun aikana. Päivystyskausi 2022 alkaa huhti-toukokuussa. Vesillä saa ympäri vuoden apua hätänumerosta 112 ja meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000.

Kuva Jari Miettinen