Siirry pääsisältöön

Meripelastajat kouluttivat satamahenkilöstöä Nauvossa

Meripelastusseura järjesti Nauvon vierasvenesataman satamahenkilökunnalle turvallisuuskoulutuspäivän 19. toukokuuta. Koulutukseen osallistui yhteensä seitsemän työntekijää Nauvosta ja Turusta.

Koulutuspäivän ohjelma koostui teoriatunneista ja käytännön harjoitteista, kuten vedestä pelastaminen, hätäensiapu ja alkusammutus. Satama ja työntekijät saivat todistuksen suoritetusta koulutuksesta.

Turvallisuuskoulutuksen tavoitteena on, että sen jälkeen jokaisella satamatyöntekijällä on kyky toimia oikein vaara- tai onnettomuustilanteessa. Osallistujat saavat myös ohjeet omatoimiseen harjoitteluun satamahenkilökunnan kesken. Seuraava koulutuspäivä pidetään Loviisassa kesäkuun toisella viikolla.

Koulutuspäivät ovat osa EU:n Central Baltic Interreg INTROSERV-hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran sekä Viron vapaaehtoisen pelastusjärjestön Päästeliiton kanssa.

Development of Integrated Trossi Service in Baltic Region (INTROSERV) -hankkeen tavoitteena on parantaa veneilijöiden ja pienvenesatamien turvallisuutta luomalla Itämeren alueelle yhtenäinen teknisen- ja kiireettömän avun järjestelmä. Lisäksi hankkeen aikana järjestetään veneilyturvallisuutta edistäviä koulutuksia ja tapahtumia verkossa sekä viidessä pilottivierasvenesatamassa Suomessa ja Virossa. Projekti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten meripelastusyhdistysten, vierasvenesatamien ja venekerhojen kanssa.