Siirry pääsisältöön

Lahjoittaja Magnus Bargum: Merellä pienikin ongelma voi johtaa hengenvaaraan

Meripelastusseuran toimintaa jo vuosia monin tavoin tukeneen Magnus Bargumin uusin lahjoituskohde on Englannista hankittu Atlantic 75 -meripelastusvene. – Se on tehokas ja monikäyttöinen vene, joka sopii niin saaristoon kuin sisävesillekin, Bargum perustelee valintaansa.

Meripelastusseuran tekninen päällikkö Taneli Mauno on samaa mieltä. Meripelastusseura on ostanut viime vuosina Iso-Britannian meripelastusseuralta (RNLI) jo 16 käytettyä Atlantic 75 -venettä.
– Tällaisen veneen runko on lähes ikuinen. Suomessa siihen asennetaan uudet moottorit ja navigointilaitteet ja se varustellaan PV1-luokan veneen meripelastusvarusteilla.

Vene, jonka omarahoitusosuuden Magnus Bargum lahjoitti, on rakennettu vuonna 2001 ja se on toiminut Englannissa RNLI:n Mablethorpen meripelastusasemalla.

Magnus Bargum pitää käytettyjen veneiden hankintaa ja kunnostusta erittäin hyvänä vaihtoehtona täydentää Meripelastusseuran kalustoa.
– Näin saadaan kustannustehokkaasti käyttökelpoisia työkaluja vapaaehtoisille meripelastajille.

Nyt hankittu vene sijoitetaan Bågaskärin toimintakeskukseen, jossa se tulee toimimaan koulutus- ja meripelastuskäytössä. Lisäksi vene on valmiina siirrettäväksi nopeasti toiselle asemalle pois valmiudesta joutuneen veneen tilalle.

Esimerkkinä muille

Magnus Bargum on veneillyt saaristossa pian 60 vuotta, lapsena isän kanssa purjehtien ja 1970-luvulta erilaisilla moottoriveneillä. Vapaaehtoinen meripelastustoiminta on aina ollut sydäntä lähellä.
– Konkreettinen yhteys syntyi, kun toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen vuonna 2004 pyysi minut mukaan liike-elämän ja hallinnon vaikuttajista koottavaan Meripelastusseuran neuvottelukuntaan, hän kertoo. – Toimin ensin neuvottelukunnan varapuheenjohtajana ja sittemmin puheenjohtajana, kunnes luovutin nuijan tai ehkä paremminkin viestikapulan seuraavalle.

Kauppaneuvos, kauppatieteen kunniatohtori Magnus Bargumin perheyhtiö Algol oli myös mukana tukemassa Bågaskärin toimintakeskuksen rakentamista. Bågaskärissä on sekä yhtiön että Bargumin nimikkohuoneet ja -laituripaikka merkkeinä useista huomattavista lahjoituksista.

Magnus Bargum haluaa omalla esimerkillään innostaa niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin.
– Merellä pienikin ongelma voi johtaa hengenvaaraan. Tukemalla vapaaehtoista meripelastustoimintaa voit auttaa ihan konkreettisesti pelastamaan ihmishenkiä, Bargum kannustaa.

Joululahja vapaaehtoisille meripelastajille