Siirry pääsisältöön

Pyhäinpäivän alusparaati 31.10.

Vapaaehtoisten meripelastajien perinteinen alusparaati jälleen pyhäinpäivänä 31. lokakuuta Helsingissä.

Pelastusalukset lähtevät ohimarssille pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä kello 12 ja tekevät merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Ursinin kalliolla. Alusparaati kunnioittaa merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa.

Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä ne ovat näytteillä klo 13.00-14.30. Koronatilanteen vuoksi aluksille ei voida päästää yleisöä, mutta vapaaehtoiset meripelastajat ovat tavattavissa laiturialueella. Paikalla on myös Meripelastusseuran esittelyteltta, jossa on myynnissä kannatustuotteitamme (säävarauksella).

Tervetuloa!